Farklı bir işletim sistemi: i

Windows'u ve Linux'u biliyorsunuz... Peki ama i işletim sisteminden haberiniz var mı?

Farklı bir işletim sistemi: i

IBM Power7 işlemci kullanan blade sunucu sistemlerini çıkartmakla kalmadı, işletim sistemi olan i For Business'ı da güncelledi.

Daha önce OS/400 olarak bilinen işletim sisteminin yeni sürümü, IBM'in sunucu sistemlerini daha etkin bir şekilde kullanılmak için geliştirildi. Eski protokollerin ve 40 yıllık yöntemlerin kullanılmasına gerek kalmadan, uygulama geliştirmeyi mümkün kılan derleyici araçlarla donatılan bu yeni sürüm, IBM için yazılım geliştiren şirketlerin çalışmalarıyla çok daha güçlü bir hal alabilir.

Sunucularda kullanılan SSD, RAM ve mekanik depolama çözümleri arasında veri aktarımını idare ederken, bütün bu farklı depolama birimlerinin tek bir katman depolama alanı gibi görünmesi de işletim sisteminin önemli özellikleri arasında.

Sunucular XML dosyalarını veritabanları içerisinde saklayabilecek, parçalayabilecek, yeniden oluşturabilecek. Yani IBM'in işletim sisteminin yeni sürümü büyük çaplı veri yönetimini kolaylaştıran ve yazılım geliştiricilerine iş imkanı sunan özelliklerle donatılmış durumda.

Daha fazla bilgi için IBM

Okuyucu Yorumları