Facebook'tan "etiket" ayarı

Facebook, tanıttığı yeni özellikle milyonlarca kullanıcının büyük bir sorununu ortadan kaldıracak.

Facebook'tan ince ayar!

750 milyonu aşkın üyesiyle internetin bir numaralı sosyal ağ portalı olan Facebook, yeniliklerini ara vermeden sürdürüyor. Facebook, bu kez kullanıcıların haberi olmaksızın profillerine giren etiketli fotoğraflar üzerinde kontrol şansını elinde bulunduracak.

Söz gelimi bir arkadaşınız sizi bir fotoğrafta etiketliyor ve bu fotoğraf anında profil sayfanızda diğer arkadaşlarınızla paylaşılıyor. Oysa arkadaşınızın paylaştığı bu fotoğrafı diğer arkadaşlarınızın görmesini istemiyor ama kontrolünüz dışında gerçekleşen bu olay neticesinde fotoğraf profilinizde arkadaşlarınızın erişimine açık hale geliyor.

İşte Facebook, kullanıcıların sıkıntı yaşadığı bu sorunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Artık arkadaşınız sizi etiketlediğinde sizin onayınız olmadan bu etiketleme işlemi mümkün olmayacak ve profil sayfanızda sizden habersiz fotoğraflar paylaşılamayacak.

Bunun dışında Facebook'ta durumunuzu güncellediğinizde (ileti yazdığınızda) veya fotoğraf paylaştığınızda paylaştığınız içeriğin herkes mi yoksa arkadaşlarınıza özel mi olduğunu da belirleyebileceksiniz.

Okuyucu Yorumları