Facebook'taki en büyük 5 sahtecilik!

Facebook'da bilgilerinize ve paranıza göz diken en büyük 5 tuzağı bir araya getirdik...

5 büyük Facebook tuzağı!

Boş zamanınızın çoğunu Facebook'da arkadaşlarınızla mesajlaşarak, resim yükleyerek ve diğer Facebook sayfalarında dolaşarak geçiriyorsanız, çeşitli sahteciliklere rastlamış olmanız muhtemel.

Tanımadığınız bir kişiyi arkadaş olarak eklemek, veya bir anlık dikkatsizlik hesap bilgilerinizi tehlikeye sokabilir. Peki ya korunmak için ne yapmalı, nelere dikkat etmelisiniz? Bu yazımızda Facebook'ta en çok rastlanan 5 sahtekarlığı sizinle paylaşıyoruz.

Acilen para isteyen arkadaşlarınız

Acilen para isteyen arkadaşlarınız
Mesajı yazan kişi arkadaşınız olmayabilir

İmdat, Nijerya'da sıkıştım kaldım!

Bir arkadaşınızın yolculuğa çıktığını, büyüleyici ve aynı zamanda tehlikeli yerleri gezmeye gittiğini düşünün. Aniden bir mesaj alıyorsunuz ve arkadaşınız size cüzdanını kaybettiğini, acilen para göndermezseniz çaresiz kalacağını söylüyor.

Herhangi bir arkadaşınız bir mesajla sizden toplu bir para istiyorsa, bundan şüphe duymanız gerekiyor. Paranızı kime gönderdiğinizden tamamen emin olmadan asla aktarım yapmayın.

Bu gruba katırsanız neler olacak neler!

Profilinize olağanüstü özellikler ekleyeceğini söyleyen grupların tümü sahte. Facebook'a gruplar yoluyla "profil sayacı" veya "beğenmedim düğmesi" gibi özellikler eklemeniz mümkün değil.

Sağduyunuzu kullanın: Bir vaat size inandırıcı gelmiyorsa, muhtemelen gerçek değildir.

Facebook Connect, zararlılar ve olta saldırıları

Facebook Connect, zararlılar ve olta saldırıları
Facebook'a 'bağlanma taklidi' yapan sitelere dikkat edin.

Facebook Connect

Facebook'un siteler arası oturum açmayı sağlayan Connect özelliği de sahtekarların hedefi durumunda. Sahte bir "Facebook ile bağla" penceresi, oturum açma bilgilerinizi kolaylıkla çalabilir ve bundan sonra da size yapacak fazla bir şey kalmayabilir. Böyle bir durumdan şüphe duyarsanız hemen şifrenizi değiştirin.

Site haricindeki zararlılar

Toplu "beğendim" listeleri sunan sitelerin sayısı giderek artıyor. Bu sitelerin bir çoğu tarayıcılarda "zararlı" uyarısını tetikliyor, ve bu da aslında pek şaşırtıcı değil. Bu tür sitelerin bazıları, Facebook'un popüleritesini kullanarak gizliliğine çok da önem vermeyen kullanıcıları hedefliyor.

Olta saldırıları

Olta saldırısı, sıkça kullanılan bir hizmetin taklit edilerek kullanıcı adı ve parolanızın ele geçirilmesi anlamına geliyor. Bu saldırılardan korunmak için adres çubuğunuzdaki URL'yi dikkatlice kontrol edin. URL kısaltma hizmetlerine bu saldırılarda sıkça başvuruluyor.

http://bir-web-sitesi/facebook veya facebook.herhangi-bir-site.com şeklindeki adresler, sahte adreslere örnek.

Okuyucu Yorumları