Facebook'ta Türkiye rüzgarı!

Sizce Türkle Facebook'ta ortalama ne kadar zaman geçiriyor? Peki en çok zaman geçiren ülke hangisi?

Facebook'ta Türkiye rüzgarı!

TNS adlı araştırma firmasının yaptığı bir araştırmaya göre, ülkemiz gibi daha çok gelişmekte olan ülkeler sosyal ağlara ve dijital dünyaya daha çok eğilim gösteriyor. Dünya çapında 50 bin kişinin katıldığı araştırmaya göre; Mısır ve Çin gibi ülkelerin yüzde 50'sinden fazlası dijital etkileşime daha çok yatkınken, Japonya ve Finlandiya gibi daha gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 30'ların altında.

Ayrıca araştırmaya göre Türkiye, sosyal ağlarda geçirilen vakit oranıyla dünya çapında ilk üçe girmeyi başardı. İlk sıradaki Malezya'da, sosyal ağlarda geçirilen vakit bir haftada ortalama 9 saatken, Rusya'da 8.1 ve Türkiye'de 7.7 saat.

En çok arkadaşı olan ülke hangisi?

En çok arkadaşı olan ülke hangisi?

Sosyal ağlarda en çok arkadaşı olan ülke ise, kişi başına ortalama 233 arkadaşla yine Malezya. Üstün nüfusuna rağmen Çin bu kategoride, kişi başına 68 arkadaşla alt sıralarda yer alıyor.

TNS gelişim şefi Matthew Froggatt ise, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde sosyal ağların etkisini şu şekilde anlatıyor; "Kullanıcıları yeni yolları çok daha aktif bir şekilde benimsiyorlar. Dijital dünya nasıl yaşadıklarını, geliştiklerini ve etkileşimde bulunduklarını şekillendiriyor. "

Okuyucu Yorumları