Facebook seçimleri bitti ama...

Facebook'taki büyük seçimler sona erdi. Katılım oranı ne oldu? Seçimden ne sonuç çıktı?

Bu ne biçim seçim?

Dünyanın en büyük sosyal ağ sitesi Facebook'taki seçimler nihayet sona erdi. Seçimler yapılmadan önce size konuyla ilgili detayları aktarmıştık. Seçimler devam ederken ise bu seçimin bir aldatmadan başka bir şey olmadığı iddiaları ortalarda dolaşıyordu. Nihayet çok ses getiren Facebook seçimler sona erdi. Kazanan Facebook oldu.

Hatırlayacağınız gibi seçimde kullanıcılara farklı kullanıcı sözleşmeleri ve maddeleri sunulmuş, tercih ettiklerine oy vermeleri istenmişti. Oy verilen bir maddenin kabul edilmesi ve Facebook için bağlayıcı olması için o oyun Facebook üyelerinin %30'undan destek alması gerekiyordu. Ne yazık ki böyle bir şey olmadı. 200 milyon nüfuslu Facebook'ta %30 barajı 60 milyon oy gerektiriyordu. Fakat katılım bile bu oranda olmadı. Oy veren Facebook kullanıcıları, toplam üyelerin %0,03'ünü ancak buldu.

Cambridge Üniversitesi görevlisi Jonathan Anderson konuyu şöyle yorumladı; "Facebook tarafından yazılmış sözleşme ile, Facebook tarafından yazılmış baka bir sözleşme arasında seçim yapmak ve bunun adına demokrasi demek bana uygun gelmiyor. Bu seçim Facebook'un iddia ettiği şeylerin doğru olmadığını göstermekten başka bir işe yaramadı".

Okuyucu Yorumları