Rodney Bradford adlı 19 yaşında genç bir Amerikalı adam Facebook sayesinde hapise düşmekten kurtuldu. Aslında genç adam, Brooklyn'de bir önceki gün gerçekleşen bir silahlı soyguna karışmaktan dolayı şüpheli konumundaydı. Polis ertesi gün onu buldu ve göz altına aldı. Fakat avukatı ve Facebook'ta ufacık bir mesaj onu hapisten kurtarmaya yetti.
Bradford'un avukatı polislere delil olarak müvekkillinin, suçun işlendiği saatte kilometrelerce ötede, ailesinin evinde bilgisayar başında olduğunu söyledi. Bunu ispatlamak içinse, bir gün öncesinde Bradford'un Facebook'ta durumunu "Kreplerim nerede?" şeklinde güncellemiş olmasını gösterdi.
İnternet servis sağlayıcılar da devrede...
Bradford'un anne ve babası çocuklarının soygunun işlendiği saatte yanlarında olduğunu doğruladı ama polis bununla yetinmedi ve bölgede hizmet veren internet servis sağlayıcısına (İSS) Facebook'taki mesajın hangi adresten yapıldığını sordu. İSS'dan gelen cevap Bradford'un iddiasını doğrulayınca genç adam salıverildi.
Bradford'un avukatı sorular üzerine; "Tabi ki müvekkilimin şifresini bilen birinin o saatte o adresten kendisinin Facebook hesabına bağlanıp, o mesajı göndermiş olması teknik olarak mümkün. Fakat bu teori, genç bir çocuktan beklemeyeceğini kadar kapsamlı bir suç dehası gerektiriyor" dedi.
Bu olay, Facebook'un mahkemelerde delil olarak kullanılmasının ilk örneği değil. Daha önce Facebook yüzünden mahkum olan insanlar da olmuştu; bu ve bu örneklerde olduğu gibi...