Facebook sapıkları kovdu!

En büyük iki sosyal ağ sitesi sapıkları kovaladı! İşte büyük sosyal ağ temizliğinden ilginç detaylar

Facebook sapıkları kovdu!

Geçtiğimiz günlerde Facebook ve Myspace sitede profilleri bulunan seks suçlarından hüküm giymiş üyelerin kayıtlarını sildi. Hepsi ABD'de seks suçlarından dolayı hüküm giymiş olan 3500'ün üzerinde seks suçlusu, "E-Stop" adlı adlı organizasyonun yardımlarıyla artık Facebook ve Myspace'de yer almıyorlar.

Aslında her şey 2007 yılında New York'lu başsavcı Andrew Cuomo'nun Facebook'un küçük çocuklar için güvenli bir yer olduğu şeklindeki yanlış izlenimi güçlendirmek suçundan ceza alabileceğini açıklamasıyla başladı. Cuomo, kayıtlı seks suçluların sosyal ağ sitelerinde kendilerine yeni hedefler bulabilmesinin mümkün olduğunu ve site yöneticilerinin bu konuda bir şey yapmamaları durumunda ağır yaptırımlarla karşılaşacaklarını söylemişti.

Bu uyarının üzerinde Facebook ve Myspace kayıtlı seks suçlularını takip eden eyalet birimi ile birlikte çalıştı ve seks suçluları veri tabanında yer alan kişilerin profillerini silme kararı aldı. Böylece Facebook'tan 2782 ve Myspace'den ise 1796 seks suçlusunun profili silindi.

Okuyucu Yorumları