Facebook rakipleri hakkında ne düşünüyor?

Facebook, en büyük iki rakibi MySpace ve Twitter için ne düşünüyor? İşte samimi açıklamalar...

Rakiplerini seviyor mu?

Facebook 200 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile dünyanın en büyük sosyal ağ sitesi. Zuckerberg ve ekibi Facebook'u geliştirmek için yoğun çaba harcıyorlar ama bu sırada rakiplerini de gözden kaçırmak istemiyorlar. Geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda Facebook'un patronu Mark Zuckerberg, MySpace ve Twitter ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Zuckerberg, Facebook ve MySpace'in farklılıkları için şunları söyledi: "Bana göre MySpace bir medya şirketi ve portalı gibi. Sahibi olan News Corp'un haber yaymak için kullandığı farklı bir yöntem. Facebook her zaman kullanıcıların kişiliklerini geliştirecek konulara, iletişim kurmalarına ve ilişkiler şekillendirmelerine daha çok ağırlıklı veriyor".

Facebook ve Twitter'ın farklılıkları hakkında Zuckerberg'in görüşleri ise şöyle: "Twitter'a saygı duyuyoruz ve harika bir şirket olduğunu düşünüyoruz. Bana göre Twitter'ın yaklaşımı Facebook'tan tamamen farklı. Onlar için kullanıcı kimliği pek de önemli değil. Her geçen gün artan bilgi paylaşımını gerçek zamanlı hale getiriyorlar. Bu bizim de gerçekleştirmeye çalıştığımız şeylerden biri".

Okuyucu Yorumları