Facebook için en iyi cep telefonları

Beğen, Paylaş, Dürt: Çoğu kişi için hayatın ta kendisi olan Facebook'a hükmeden cepleri araştırdık!

En iyi Facebook cepleri

Sizin için seçtiğimiz en iyi Facebook cep telefonlarının tamamına ulaşmak için tıklayın...

Dünya'nın yerel kütüğü Facebook. Üye sayısı bir milyar'a ulaşmak üzere olan Facebook gün geçtikçe kendi içinde de değişimler geçirmekte. Facebook değişirken kullanıcılar da buna ayak uyduruyorlar. Daha düne kadar Facebook'taki durum güncellemelerini takip etmek için monitör başından kalkmayan kullanıcılar, bugün artık sokakta yürürken önlerine bakmak yerine ellerindeki cep telefonlarına bakıyorlar.

Tabii ki servisi iş amaçlı kullananlar da çok. İster mağazanızın fan sayfasını oluşturun, isterseniz de yeni tasarımlarınızı paylaşın, Facebook ile hedef kitlenize ulaşmanız çok daha kolay. Bugün artık cep telefonlarında yer alan araçlar da Facebook'u çok daha etkili bir biçimde kullanmanızı mümkün kılıyor. Bu bağlamda cep telefonu üreticileri Facebook ile ortaklaşa çalışıyor. Hatta Buffy adında bir proje kapsamında Facebook'un çok yakında kendi telefonunu çıkaracağını biliyoruz. Fakat bu telefonun ne zaman aramızda olacağı kesin değil. Bu bağlamda sizler için Facebook ile en iyi şekilde entegre olan telefonları bir araya topladık. Üstelik farklı fiyat kategorilerinde yer alan telefonlardan bütçenize en uygun olanı kolayca seçmeniz mümkün.

Sosyal ceplerin yetenekleri

Peki Facebook için tasarlanmış bir cep hangi özellikler vaat ediyor? Öncelikle en büyük özellik internete erişim. Cepler bu bağlamda HSPA ve kablosuz ağ desteği ile birlikte geliyor. Fakat uygun fiyat kategorimiz için bazı EDGE telefonları da listeye dahil ettik. Karar vermede en önemli etken ise Facebook'un işletim sistemine ne derece entegre edildiğiydi. Önceden yüklü olarak gelen servisler en önemli işlevleri sunuyorlar. Bu tür telefonlardan Facebook hesabınıza doğrudan resim veya video yükleyebiliyorsunuz. Yine durum güncellemeleri ve arkadaşlarınızla sohbet de listedeki cihazlar ile mümkün.

HTC ChaCha

HTC ChaCha

Buffy projesinin sunucu ortaya çıkacak olan telefon büyük ihtimalle HTC üretimi olacak. Bu konuda tecrübeli olan firmanın daha şimdiden iki adet Facebook tuşu olan telefonu mevcut. Bunlardan biri ChaCha. Sağ altta yer alan mavi Facbook tuşu, sizi doğrudan facebook profil sayfanıza taşıyor, fotoğrafları paylaşmanızı sağlıyor veya dinlediğiniz müziği arkadaşlarınıza tavsiye etmenizi mümkün kılıyor. Testlerimiz esnasında bu özellikler sorunsuz bir biçimde çalıştı.

Telefonun ana ekranında yeni güncellemeleri gösteren bir Widget da mevcut. Yine ana menüde Facebook chat uygulamasını da bulabiliyorsunuz. Chat uygulamasını telefonun minik fakat gayet başarılı düzenlenmiş klavyesi sayesinde rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Rakamlar ve diğer işaretçiler için telefonda bir sanal klavye yer almıyor. Zira 2.6" boyutlarındaki ekran bunun için pek de elverişli değil.

ChaCha tamamen sosyal ağlar için tasarlanmış bir cep. Ortalama kamera ve 800 MHz hızında çalışan işlemci telefonun kasasında yer alan donanımlar arasında. Tüm bunlardan da önemlisi ise telefonun fiyatı. 300 $ + KDV'lik fiyat etiketi ile cihazı 700 liraya elde edebilmek mümkün.

Sizin için seçtiğimiz en iyi Facebook cep telefonlarının tamamına ulaşmak için tıklayın...

Okuyucu Yorumları