Facebook her zaman elinizin altında!

İndirin: Ücretsiz Scrapboy ile başta Facebook olmak üzere tüm sosyal ağ hesaplarınız masaüstünüzde

Bu da Facebook MSN'i!

İnternet, artık salt bilgi almak için kullanılan bir mecra değil. Gerek alışveriş yapmak, gerekse gerçek dünyada gerçekleştirilen birçok aktivite artık sanal dünyada kolayca gerçekleştirilebiliyor. İnsanlar hiçbir yere gitmeden sadece tek bir tıklamayla tüm işlerini görebiliyorlar; buna iletişim de dahil elbette.

Teknolojinin gelişmesi herhalde en çok iletişim alanında hissedilmiştir; zira cep telefonuyla büyüme ivmesini arttıran iletişim teknolojisi internetle doruk noktalarına ulaştı. Bunun en bariz örnekleri de e-mail, messenger tarzı yazılımlar, sohbet odaları ve artık son yılların en çok kullanılan portallarından sosyal ağ platformları.

Sosyal ağ sitelerini artık bilmeyen internet kullanıcısına rastlamak pek mümkün değil. Başta Facebook olmak üzere MySpace ve Bebo gibi sosyal ağ sitelerinin bugün için milyonlarca kayıtlı üyesi bulunmakta. Sadece Türkiye'den yaklaşık 2 milyon kayıtlı kullanıcısı olduğu tahmin edilen Facebook'un dünya genelinde nasıl bir nüfuza sahip olduğunu tahmin etmek de pek güç olmasa gerekir.

Ancak bilindiği gibi Facebook gibi sosyal ağ sitelerine giriş yapmak için web sitesine girmek ve ilgili e-posta ve şifreyi girmek gerekiyor. Oysa bazı küçük uygulamalar, boyundan büyük işlerin üstesinden gelerek kullanıcıları en kısa yoldan hesabına yöneltebiliyor. Sosyal ağ sitelerini MSN benzeri bir arayüzle masaüstünüze taşıyan ve şu anda beta aşamasında olan Scrapboy da işte böyle bir uygulama...

Facebook hesabınız kontrolünüz altında

Facebook hesabınız kontrolünüz altında

Scrapboy aslında Facebook, MySpace ve Orkut gibi bazı popüler sosyal ağ siteleri için geliştirilen bir masaüstü yazılımı. Scrapboy'un en dikkat çeken özelliği kullanıcıların birden fazla siteye aynı anda erişebilmesine olanak sağlaması denilebilir. Bunun için bu sitelere ayrıca log-in olmaya da gerek yok.

Arayüzüyle de oldukça sevimli bir yapıya sahip olan Scrapboy'a kullanıcıların adapte olma süresi de son derece az; zira uygulamanın arayüzü oldukça basit ve işlevsen bir özelliğe sahip.

Örneğin Facebook hesabınıza girmek istiyorsunuz. Facebook hesabınıza Scrapboy ile ulaşmak istediğinizde Facebook, Scapboy uygulamasının hesabınıza erişmesi için sizden izin isteyecektir. Yes cevabıyla bu soruyu yanıtladıktan sonra uygulama otomatik olarak hesabınıza erişecektir.

Uygulamayla hesabınıza girdikten sonra, örneğin inbox yani gelen mesajlarınıza Scrapboy ile kolayca bakabilirsiniz. Bunun yanında poke, olaylar, uygulamalar, fotoğraflar ve wall gibi uygulama ve başlıklara da bu program ile tek tıklamayla ulaşabilirsiniz.

Scrapboy'un avantajları

Scrapboy'un avantajları

Ayrıca, arkadaş aramak için uygulamanın 'Find a friend' kutucuğundan faydalanabileceğinizi de belirtmeliyiz.

Scrapboy, yalnızca sosyal ağınızı bir sohbet programına aktarmakla kalmıyor. İşte Scrapboy'un diğer kayda değer avantajları:

- Arkadaşlarınız giriş yaptığında ya da herhangi bir mesaj ya da haber aldığınızda anında haberdar olabilirsiniz.

- Fotoğrafları slayt gösterisi şeklinde izleyebilirsiniz.

- Profilinizi ve durumunuzu kolayca ve hızlıca kontrol edebilirsiniz.

- Duvar yazıları ve arkadaşlarınızın duvarlarındaki silinen yazıları dahi görüntüleyebilirsiniz.

Scrapboy'un bir diğer dikkat çeken özelliği ise Google Orkut ile de uyumlu olması. Uygulamanın arayüzü sayesinde arkadaşlarınızın güncelleştirmelerine abone olabilir; böylece arkadaşlarınızı daha yakından takip edebilirsiniz.

Sonuç: Mutlaka denenmeli

Sonuç: Mutlaka denenmeli

Kısacası Scrapboy, tüm arkadaşlarınızı ufak bir uygulamanın penceresine dahil eden, hesabınıza çok daha kolay ulaşabilmenizi ve düzenlemenize olanak sağlayan başarılı bir uygulama.

Eğer Facebook gibi bir sosyal ağ sitesinde kaydınız varsa ve hesabınızı sürekli denetim altında tutmak istiyorsanız, Scrapboy bu anlamda tam size göre bir sosyal ağ istemcisi denilebilir.

Download: Scrapboy beta 2.1

Okuyucu Yorumları