Facebook hatadan döndü!

Facebook önce geliştirdi, sonra dağıttı, sonunda her şeyi karıştırdı. Ve şimdi hatadan dönüyor!

Facebook'tan U dönüşü!

Bundan birkaç ay önce ortaya çıkan planlar sonunda gerçek oluyor ve Facebook gizlilik ayarları konusunda değişiklikler yapıyor.

Facebook daha önce yaptığı açıklamada gizlilik seçeneklerinin çok fazla sayfaya dağıldığını ve tutarlılığını kaybettiğini, bu konuda çalıştıklarını belirtmişti. Önceki gizlilik ayarlarını galeri rehberimizde görebilirsiniz.

Facebook'un gizlilik ayarları pek çok kullanıcıyı sadece birkaç dakika sonra hiçbir şey anlamamış ve bıkmış bir şekilde bu sayfaları kapatmaya zorluyordu. Üstelik yapılmayan ya da yanlış yapılan gizlilik ayarları, bilgilerin yanlış kişiler tarafından ulaşılabilir olmasına sebep oluyordu.

Facebook'un yaptığı yeni gizlilik ayarı değişiklikleri, çok farklı seviyelerden kullanıcıları içeren 350 milyonluk bir kitle için işleri basitleştirmeyi amaçlıyor.

Yeni gizlilik seçenekleri

Yeni gizlilik seçenekleri
Artık 4 seçenek olacak

Kullanıcılar hesaplarına girdiklerinde, gizlilik uyarı mesajları ve yardımcı adımlarla karşılanıyorlar ve ayarlarını yapmaları isteniyor. Yayınlanan her mesaj için aşağıya doğru açılan menüde, o mesaj için gizlilik ayarı bulunuyor.

Facebook bölgesel ağları da daha önce duyurduğu şekilde kaldıracak. Bu bölgesel ağlar, kullanıcıların bilgilerinin milyonlarca insan tarafından detaylı bir şekilde görüntülenmesine imkan tanıyordu.

Facebook'un yeni ve basitleştirilmiş gizlilik ayarlarında 4 kademe var: Arkadaşlar, arkadaşların arkadaşları, herkes ve özelleştirilmiş liste. Bu sayede kullanıcılar hesaplarını iş ve okul ağlarına açabilecekler.

Facebook'tan Elliot Schrage "Facebook'u insanların paylaştıkları bilgileri kontrol edebilecekleri şekilde tasarladık ve bu yüzden dünyanın her yerinden geniş katılım çekiyoruz. Duyurduğumuz en son değişikliklerle gurur duyuyoruz, bu sayede kullanıcıların değişen ihtiyaçlarına hitap edebileceğiz" dedi.

Okuyucu Yorumları