Facebook hakkında: Yok artık!

İntihara sürükler, evliliği bozar, hatta kanser yapar! Bakın Facebook insana neler neler yapıyormuş.

Yok artık Facebook!

Facebook ile ilgili öyle garip olaylar gün yüzüne çıkıyor ki, hangisi gerçek, hangisi sahte anlamak çok zor. Ancak yurtdışında gazetelerin manşet yaptığı bazı haberler cidden tüyler ürpertici:

"Facebook raşitizm yapıyor!"
Facebook ve bilgisayar oyunlarının raşitizm yaptığına dair haber, kapalı mekanlarda çok vakit geçirmenin daha az güneş ışığı almak anlamına geldiğini aktarıyordu.

Ancak açıklama yapan profesörün sözleri kesilip aktarıldığı için haberi okuyanlar meseleyi anlamadan Facebook'un hastalığın direkt sebebi olduğunu düşündüler; nasıl oluyorsa?

"Facebook sizi öldürür!"

Sadece bilgisayar oyunları değil, Facebook da öldürüyormuş (!)


Facebook sizi intihara sürükler!

Geçtiğimiz Ağustos ayında Roma Katolik Kilisesi, Facebook'un ilişkileri yok ettiğini iddia etti. Genç intiharlarının sebebinin bu yeni teknoloji olduğunu iddia etti.

Facebook not ortalamanızı düşürür
Ohio Eyalet Üniversitesi öğrencileri, Facebook ile düşük notları ilişkilendiren bir araştırma yayınladılar.

"Facebook kullanmanın daha az ders çalışma ve düşük notlara yol açtığını söyleyemeyiz- ama bir bağlantı bulduk" diyen öğrenciler, hem diyemeyiz diyor, hem de Facebook notları düşürür iddiasında bulunuyor.

"Facebook boşanmanıza sebep olur!"

Facebook yuva yıkıyormuş(!)

Facebook üretkenliği erozyona uğratır!
Nucleus Research, çalışanlarının Facebook kullanmasına izin veren iş yerlerinin, çalışan üretkenliğinde yüzde 1.5'lük düşüşte bulunduğunu yayınladı.

Bu oran ve araştırma abartısız dursa da Facebook'un, internetin genelinden daha dikkat dağıtıcı olduğuna nasıl karar verildiği belirtilmemiş.

Facebook evliliğinizi yok eder!
İngiltere'de boşanma belgelerinin yüzde 20'inde Facebook ile ilgili bir kısım var. Bunun sebebi Facebook'un sosyalleşmeyi, flört etmeyi ve sanal seksi kolaylaştırması olarak açıklanıyor.

Peki gerçekten suçlu Facebook mu? Yoksa fırsatını bulunca aldatan insanlar mı? Fikirlerinizi bizimle paylaşın...

Okuyucu Yorumları