Facebook'a sütyen giydirdiler

Facebook'u saran yeni moda: Kadınlar sütyen renklerini profillerine neden yazıyorlar?

Facebook'a sütyen giydirdiler

Facebook artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Neredeyse yaptığımız her şeyi Facebook'ta paylaşıyor; arkadaşlarımızla Facebook aracılığıyla haberleşiyoruz. Hatta bazı toplumsal olaylarda bile Facebook'u kullanabiliyoruz. İşte son örnek:

Facebook profillerinde "Her zamanki gibi siyah", "Mavi", "Giymedim" gibi Facebook durum güncellemeleri görüyorsanız sebebini merak etmiş olabilirsiniz.

Nerede ve nasıl başladığı bilinmiyor ama dünyanın farklı ülkelerinden kadınlar, Facebook hesaplarında her gün bir renk yazıyor. Bu rengin ne anlama geldiğini anlamayan bazı erkekler de onlara katılıp, bilmeden bir renk yazdıklarında eğlence konusu oluyorlar.

Sütyen rengini yazmak da nereden çıktı?

Sütyen rengini yazmak da nereden çıktı?

Bu günlük renk durumu aslında yazan kadının o gün giydiği sütyen rengi. İngiltere'de ya da Amerika'da başlamış olabileceği söylense de kimin çıkarttığı belli değil. Ama bu erotik bir oyun değil, kadınları etkileyen önemli bir hastalığa, göğüs kanserine dikkat çekmek için yapılan bir eylem.

Bu eylemin sahibi, kaynağı bilinmese de hızla yayılıyor ve göğüs kanseri tehlikesini insanlara hatırlatmak isteyen kadınlar, Facebook hesaplarında o gün giydikleri sutyenin rengini yazarak dikkat çekiyor.

Okuyucu Yorumları