Facebook'a başka nerelerden ulaşılır?

Facebook dört bir yanımızı sarmak istiyor: İşte sosyal network devinin yeni planları...

Facebook'tan yeni açılım

Günde 200 milyondan fazla insanın ziyaret ettiği Facebook yeni bir değişikliğe adım atmak üzere. Site, yakında başka sitelerden, web tarayıcısı dışında başka yazılımlardan ve hatta cep telefonunuzdan ulaşılabilir olacak.

Dün üçüncü parti yazılımcılara, kullanıcıların yarattığı site içeriğini başka sitelere veya yazılımlara aktarmayı sağlayacak araçları tanıtan Facebook geliştiricileri, bu şekilde hem sitelerine binen yükü hafifletmeyi, hem de Facebook'un hayatlarımıza sadece bilgisayar başında veya siteyi ziyaret ederken değil, her an dâhil olmasını hedefliyorlar. Facebook mühendislerinden Justin Bishop "Yakın gelecekte Facebook içeriğinizi başka sitelerden, başka yazılımlardan ve hatta cep telefonlarınızdan erişebileceksiniz. Aslında bu sistemi geliştirirken biz zile bu kadarını hayal edemiyorduk." diyor.

Teknoloji analistlerine göre Facebook'un bu açılımı, kullanıcılarını ister site içerisinde ister de dışarısında bir araya getirmeyi planlayan bir platform için oldukça akıllıca bir adım. IDC analisti Caroline Dangson'a göre bir sonraki adım ise Facebook içeriklerini temel alan ürünler üretecek şirketlerle yapılacak reklam ve gelir paylaşımı anlaşmaları olabilir.

Facebook özel bir şirket olması sebebi ile finansal verilerini paylaşmıyor. Ama yapılan tahminler şirketin gelirlerinin bu yıl 400 milyon dolar ile 500 milyon dolar arası olacağı yönünde. Bu değer iki büyük çevrimiçi şirket olan Google (5,5 milyar dolar) ve Yahoo'nun (1,6 milyar dolar) senenin ilk çeyreğindeki gelirleriyle karşılaştırıldığında çok da büyük değil.

Okuyucu Yorumları