Fabrika ayarlarına sıfırlamak, bu telefonları "tuğlaya" çeviriyor

Pixel destek forumlarındaki bazı kullanıcılar, Google Pixel 6 telefonlarını fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra kullanılamayacak hale geldiğini söylüyor. Google ise sorunu araştırdığını açıklamış durumda.

Fabrika ayarlarına sıfırlamak, bu telefonları "tuğlaya" çeviriyor

İnternetteki bazı kullanıcılar fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra Pixel 6, 6 Pro ve 6A telefonlarının kullanılamayacak hale geldiğini bildirdi. Pixel destek forumlarındaki ürün uzmanı programının bir üyesinin yaptığı yoruma göre Google sorunun farkında ve araştırıyor.

Hintli teknoloji kuruluşu Tech-Issues Today tarafından tespit edilen forum başlığındaki kullanıcılar, telefonlarını sıfırlamaya çalıştıktan sonra telefonun açılmadığını ve bir hata mesajı verdiğini belirtiyor. Hata mesajında ise şunlar yazıyor: "Android sistemi yüklenemiyor. Verileriniz bozulmuş olabilir. Bu mesajı almaya devam ederseniz, fabrika verilerine sıfırlama yapmanız ve bu cihazda depolanan tüm kullanıcı verilerini silmeniz gerekebilir."

Telefon, başarısız olduğu bildirilen fabrika ayarlarına sıfırlamayı tekrar deneme seçeneği sunuyor, ancak silme işlemi sırasında ayrı bir hata, telefonda dosya sistemi parametrelerini ayarlamak için kullanılan bir Unix komut satırı aracına ait olan tune2fs adlı bir dosyanın eksik olduğunu söylüyor.

Bazı kişiler telefonlarını güncelledikten sonra bu sorunla karşılaştıklarını ifade ediyor, ancak şikayetler görünüşe göre belirli bir yazılım güncellemesinden değil, fabrika ayarlarına sıfırlamadan kaynaklanıyor. Öyle ki bir Reddit üyesi, üç Pixel 6 telefonunda da aynı sorunu yaşadığını söylüyor. Bazı kullanıcılar ise Google'ın resmi araçlarını kullanmalarına rağmen telefonu kurtaramadıklarını ifade ediyor.