F1 hayranlarını heyecanlandıran haber: Sürpriz bir marka daha yarışlara katılmak üzere

Uzun zamandır 10 takımla koşulan Formula 1 yarışlarına sürpriz bir marka daha katılmak üzere...

F1 yarışlarına sürpriz bir marka daha katılıyor

Cadillac’ın otomobillerinde başka bir üreticinin motorunu kullanması kulağa hayal gibi geliyor olsa da, bu hamle gerçek olacak gibi görünüyor. GM başkanı Mark Reuss, F1 yarışlarına girmeyi planladıklarını açıklarken, “güç ünitesi için başka bir firma ile anlaşma yaptık” diyerek bu hamlenin ilk ipuçlarını verdi. Ancak Cadillac’ın motor tasarımına devam edeceği ve kendi motorunu da 2026 sezonu için hazırladığı söyleniyor.

Aslında Formula 1 dünyası için bu haber, F1 hayranları için büyük bir sürpriz oldu. GM, F1 dünyasına Cadillac markasıyla girmek istiyor. Girerken, eğer F1 kurulu kabul ederse, Andretti Global ekibi ile ortaklık kuracak.

F1 şampiyonası 2016’dan beri 10 takımla gerçekleştiriliyor. Her bir takım bir sezonda şampiyonaya yaklaşık 138,6 milyon dolar yatırıyor. Sezon sonunda 10. gelse bile bu rakamın yaklaşık yüzde 70’ini geri kazanmış oluyor.

Bu hamleyle GM, F1’in tehlikeli sularına ilk defa açılıyor olacak ve bunun Cadillac markası ile yapılacak olması şaşırtıcı. Cadillac, daha önce IMSA WeatherTech yarış organizasyonlarında bir miktar başarı kazanmıştı. F1’in Amerika’da popülerliğinin giderek artmasının (şu anda yılda beş yarış koşuluyor) bu kararda etkili olduğu konuşuluyor.

GM başkanı Mark Reuss, “General Motors, yarıştaki bu tarihi anda Andretti Global ile birlikte çalışmaktan onur duyuyor. Motor sporları ve mühendislik inovasyonlarında uzun, zengin bir geçmişe sahibiz ve Andretti Global ile bir Amerikan F1 takımı oluşturmak için eşleşme olasılığı bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.

Önümüzdeki günlerde, Cadillac'ın muhtemel F1 macerası hakkında daha fazla detayın açıklanmasını bekliyoruz...