F1 McLaren CEO’su FTX Krizi Hakkında Konuştu

FTX hakkında açıklama yapan McLaren Racing CEO’su Zak Brown‘a göre F1, FTX’in radyasyonundan etkilenmeyecek.

F1 McLaren CEO’su FTX Krizi Hakkında Konuştu

Kripto para sektöründe etki eden en büyük krizlerden birine ev sahipliği yapan FTX, iflasını açıkladıktan haftalar sonra dahi temas ettiği diğer şirketleri etkilemeye devam ediyor. Ancak kısa bir süre önce açıklama yapan McLaren Racing CEO’su Zak Brown‘a göre F1, FTX’in radyasyonundan etkilenmeyecek.

8 milyar dolarlık likidite krizinin ardından FTX‘in son iflası, kripto piyasalarında paniğe yol açtı ve bu da F1 takımlarını etkiledi. Griddeki takımlardan sekizinin kripto şirketleriyle sponsorluk anlaşmaları bulunuyor. Diğer taraftan F1’in de Crypto.com borsasıyla büyük bir anlaşması var.

FTX, Mercedes takımının sponsoruydu ve sorun, Alman otomobil üreticisinin Brezilya Grand Prix‘sinin arifesinde anlaşmayı askıya almasına ve şirketin logolarını arabasından ve varlıklarından kaldırmasına neden oldu.

FTX’in sona ermesi, onunla kredileri veya finansal anlaşmaları olan diğer şirketleri de etkiledi ve diğer büyük borsaların rezervlerine ilişkin belirsizliğin ortasında piyasada bulaşmaya ilişkin endişelere yol açtı.

Ancak McLaren Racing’in CEO’su Zak Brown, kripto piyasasının en güçlü katılımcılarının hayatta kalacağını göreceğini söylediği için bunun F1 üzerindeki etkisi konusunda fazla endişelenmeye gerek görmüyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.