Eyefinity6: Tek bir ekran kartı, altı monitör

AMD'nin merakla beklenen "monitör bombası" ekran kartı resmen tanıtıldı: İşte yeni canavar...

Karşınızda HD 5870 Eyefinity6

AMD, yeni Radeon HD 5830 serisinin yanında önceden tanıdığımız Radeon HD 5870'in yeni sürümünü resmi olarak tanıttı. Özel "Eyefinity6 Edition" ile altı adet monitörü tek bir ekran kartına bağlamak mümkün.

Eyefinity6 sürümü hakkında şimdiye kadar çok az bilgi vardı; sadece eninde sonunda çıkacağı biliniyordu. AMD çıkış zamanında uygun modelleri duyurmuştu fakat temin edilebilirlik veya teknik detaylar hakkında bilgi vermemişti.

Şimdiyse AMD, kartı en sonunda resmi olarak tanıttı ve satışa da sunacak. İngiliz dergisi PC Pro altı ekran ve altı DisplayPort çıkışına sahip bir ekran kartını deneme ve seçilmiş oyunları 5760 x 2160 piksel çözünürlükte oynama fırsatı yakaladı.

Tek ekran kartı, 6 monitör...

Tek ekran kartı, 6 monitör...

Derginin aktarımına göre altı monitörden oluşan düzenekte oyun oynamak sarhoş edici ve etkileyici nitelikte bir deneyimmiş. Editörler sadece bazı önemli HUD parçalarının (oyunlardaki ekran metinleri ve hayat göstergesi, kurşun sayısı gibi önemli göstergeler) monitörlerin çerçeveleri tarafından kapatılmasının bir problem oluşturduğunu belirtiyor. Dergi genel anlamda altı monitörlü düzeneği çok beğendi.

Eyefinity teknolojisi, GPU başına altı monitörün kullanılmasını mümkün kılıyor. Buna göre 4 GPU'lu bir CrossfireX sisteminde 24 monitör mümkün oluyor. Özel Eyefinity ekran kartları toplamda altı DisplayPort çıkışına sahip ve yakında teknoloji mağazalarında yerini alacak.

Okuyucu Yorumları