Evinde köpek besleyenler dikkat, her an yangın çıkartabilirler

Sosyal medyada yayılan bir videoda, oyun oynamak için elektronik cihazları dişleyen yaramaz bir köpeğin evde yangın çıkarması anbean kayıt altına alındı.

Evinde köpek besleyenler dikkat, her an yangın çıkartabilirler

ABD'de itfaiye kurumu, evcil hayvan besleyenler için önemli bir yangın uyarısı yayınladı.

Dişleri kaşınan kedi ve köpeklerin, buldukları eşyaları kemirmeye çalışarak dişlerini kaşımaları çok bilindik bir davranış. Ancak Japonya'da bir köpeğin dişlerini evde bulduğu Li-ion powerbank ile kaşımaya kalkması, evin yanmasına neden oldu. Bu olay da saniye saniye evdeki güvenlik kamerasıyla kayıt altına alındı.

Köpeğin dişlemesi nedeniyle aniden patlayan ve alev topuna dönüşen pil, üzerine düştüğü mobilyayı da hızla yakmayı başardı. Zira bu pillerin patlaması halinde çok büyük bir ısı ve alev yaydığını artık herkes biliyor. Bu yüzden bu pillerin uçaklarda taşınmasına dair önemli endişeler de yaşanıyor.

Alev topu gibi patlayan powerbank!

Aşağıdaki videoda olayın video kaydını izleyebilirsiniz. Ancak bunun tesadüfen yaşanmış bir kaza olduğunu düşünüyorsanız, bir yıl önce tamamen aynı şekilde, diş kaşımak isteyen bir köpeğin evde çıkardığı yangın videosunu, daha altta bulabilirsiniz.

Bir yıl önce yaşanan benzer olay:

Özetle, evde köpek veya kedi besliyorsanız, hiç bir şekilde telefon, pil, batarya, powerbank gibi cihazların hayvanların ulaşabileceği yerde bulunmamasına özen göstermelisiniz. Ayrıca hayvanlarınız için dişlerini kaşıyabileceği uygun plastik pet ürünlerini alıp evcil hayvanınıza bu aleti alıştırmalısınız.