Evcil hayvanların içinde yaşayan parazitlerin kabus gibi fotoğrafları yayınlandı

Evcil hayvanlar, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak insanlarla hayvanların farklı organizmalarını, farklı biyolojilere sahip olduklarını unutmamak gerekiyor. Bilim insanları mikroskop altında evcil hayvanların parazitlerine yakından baktıklarına ortaya çıkan görüntü çok ürkütücü...

Evcil hayvanların içinde yaşayan parazitlerin kabus gibi fotoğrafları yayınlandı

Evcil hayvanlarımız en sevdiğimiz dostlarımız ancak bakımları yeterince yapılmadığında aynı zamanda çok zararlı ve ürkütücü parazitlere de ev sahipliği yapabiliyorlar.

Bu parazitlerin aslında hepimiz farkındayız ve evcil hayvanlarımızı onlardan korumak için her türlü önlemi alıyoruz. Yine de bilim insanlarının parazitlere yakından bakmak için çektiği görüntüler pek çok insanı ürkütebilir.

Doğa ve bilim fotoğrafçısı David Maitland, çektiği mikroskobik fotoğraflarla bize kedilerin içinde yaşayabilen yuvarlak solucanlar, tenyalar ve diğer bazı ürkütücü haşerelere hiç olmadığı kadar yakından bakma fırsatı verdi.

Fotoğraflar 180 kata kadar büyütülmüş formadalar ve çoğu insan için saf bir kabusa dönüşebilir.

Hayvanları parazitlerden korumak

Tenyalar ve diğer parazitler, doğru ilaçlarla evcil hayvanların vücudundan temizlenebilir. Hayvanların temizlik, beslenme veya ev dışına çıkma alışkanlıkları nedeniyle yeniden parazitle enfekte olmalarıysa çok sık yaşanabilen bir durum. O nedenle düzenli olarak parazit aşılarını yaptırmak, insanlara da bulaşabilen bu parazitleri temizlemek için önemli.

Sanatçının fotoğraflarını buraya kopyalamamız etik olmadığı için görselleri incelemek isterseniz, David Maitland'ın web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sitede, kedilerin bağırsaklarında yaşayan ve dışkılarında da görülebilen tenyaların 180 kat büyütülmüş fotoğraflarını görebilirsiniz.