Eskimiş Android'iniz için 5 yeni işlev!

Eski Android'li cebinizi bir kenera atmadan önce, bu 5 ipucumuzu mutlaka okuyun!

Eski Android'iniz iş görsün!

Çok severek satın aldığımız akıllı ceplerimizi iki veya üç sene sonra ya bir kenara bırakıyoruz ya da satıyoruz. Ancak zamanı geçmiş bu telefonlar tamamen işe yaramaz değiller ve onları birçok farklı amaç için kulanmak mümkün.

Taşınabilir müzik çalıcısı

En eski akıllı cepler dahi ses çalabilecek kapasiteye sahipler. İyi pil ömrü ve küçük boyutu, onları faydalı bir müzik çalıcısı haline getiriyor.

Eski Android'inizi bu amaçla kullanmak istiyorsanız Winamp'ın mobil sürümünü indirerek mobil müzik kitaplığınızı yönetebilirsiniz. Ana ekrana müzik çalıcınızın widget'ını yerleştirin ve ekran sayısını bire düşürün.

Veri hizmetiniz olmasa dahi Pandora gibi çevrimiçi radyo hizmetlerinden faydalanarak WiFi üzerinden radyo da dinleyebilir, BeyondPod gibi yazılımlarla podcast yönetimini elinize alabilirsiniz.

Taşınabilir oyun sistemi ve WiFi telefonu

Taşınabilir oyun sistemi ve WiFi telefonu
Mobil hesaba gerek yok: Skype gibi bir VoIP uygulaması kullanarak cebinizi bir WiFi telefonuna dönüştürebilirsiniz

Taşınabilir oyun sistemi

Yeni Android cihazınız oyunları muhtemelen daha akıcı bir şekilde çalıştırıyordur. Peki o halde neden eski Android'inizi bir oyun cihazına dönüştürmek isteyesiniz?

Bunun nedeni pil ömrü olabilir. Cebinizi sıkça kullanıyorsanız, oyunları sadece eski cebinizde oynayarak pilden tasarruf edebilirsiniz.

Küçük bir çocuğunuz varsa, eski cebinizi ona oynaması için verebilirsiniz. Cebiniz eski olduğundan çocuğunuzun onu parçalama olasılığı sizi çok da fazla endişlendirmeyecektir.

WiFi telefonu

Eski cebinizde bir veri hizmetiniz olmayabilir ancak bu WiFi üzerinden Skype gibi (veya Google Voice) bir program kullanamayacağınız anlamına gelmiyor. WiFi telefonu, bir yedek telefon veya sabit telefon alternatifi olarak kullanılabilir.

Taşınabilir sabit disk ve alarmlı saat

Taşınabilir sabit disk ve alarmlı saat
Andoid'iniz için bir dock satın alarak onu şarjı bitmeyen bir alarmlı saat haline getirebilirsiniz

Taşınabilir sabit disk

Android cepler, PC'lere kolaylıkla bağlanarak veri transferi gerçekleştirebiliyorlar. Eski cebiniz en az 16GB'lık SD kartları destekliyor olmalı. Cebiniz, dosyaları taşımanın yanında onları gösterebildiği için USB sürücü ve taşınabilir sabit disklere göre önemli bir avantaja sahiptir.

Alarmlı saat

Eğer bu yollardan hiç biri işinize yaramayacaksa, eski cebinizi yatağınızın başucunda duran bir alarmlı saat haline getirebilirsiniz. Bunun önemli bir avantajı, yeni cep telefonunuzu artık başucunuzda bırakmak zorunda olmadığınız için gece 03:00'da gelen bir mesaj ile uyanmayacak olmanızdır.

Cebinizi saat olarak kullanacaksanız, eski Android'inze özel bir dock satın alarak onu şarjlı tutabilir, ek hoparlörler dahi ekleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları