Eskiden iPhone tasarlıyordu, şimdi ceket tasarladı

Apple'ın efsane ismi ve iPhone'un ilk tasarımcısı Jony Ive, tasarladığı yeni ürünle bir kez daha herkesi şaşırtmayı bildi.

Eskiden iPhone tasarlıyordu, şimdi ceket tasarladı

Apple'dan ayrılmadan önce iPhone tasarımının büyük bir kısmından sorumlu olan ünlü tasarımcı Jony Ive, bu ayın sonlarında piyasaya sürülmesi planlanan gösterişli ceketlerden oluşan yeni bir seri tasarladı. Bu serinin herkese hitap etmeyeceği rahatlıkla söylenebilir ancak ilgilenenler için ilginç bir ürün olacağı kesin.

Ive’nin şirketi LoveFrom, Fast Company’nin “askeri paltoya bir gönderme” olarak adlandırdığı yeni bir seri tasarlamak için İtalyan bir açık hava lüks moda markası olan Moncler ile iş birliği yaptı. Bu tanımlamanın tam olarak neyi belirttiği tartışılabilir, ancak aynı zamanda bir dizi “hafif, cinsiyetten bağımsız pastel parça” olarak da tanımlanıyor. Neyse ki bu açıklamaların yanı sıra bazı görseller de paylaşıldı.

Temel olarak bir yelekten ve Fast Company’nin söylediğine göre üstüne “ceket, parka veya kapüşonlu ponço” giyebileceğiniz bir gruptan oluşuyor. Tasarımın en dikkat çekici özelliği ise kıyafetin düğmeleri olarak belirtiliyor. Bunlar temelde normal düğmeler olsalar da mıknatıslı oldukları için farklı kıyafet üstlerini çok hızlı bir şekilde değiştirmeniz mümkün oluyor. Bu düğmeler sayesinde, neredeyse hava durumuna göre değiştirebildiğiniz modüler bir cekete sahip olmuş oluyorsunuz.

Fast Company, LoveFrom ve Moncler’in palto serisini geliştirmek için dört yıl harcadığını yazıyor ve Ive, sade ve zarif bir şey yaratmak istediğini söylüyor.

Ive, 2019’da Apple'dan ayrıldığından beri Apple sonrası kariyerinin çoğunu dünyanın en zengin sakinleri için tuhaf minimalist tasarımlar yaparak geçirdi. Kısa bir süre önce de Kral III. Charles’ın taç giyme töreni için kraliyet amblemini tasarladı. Ayrıca OpenAI CEO'su Sam Altman ile bir tür yapay zeka giyilebilir donanım üzerinde işbirliği yaptığı söyleniyor, ancak genel olarak tasarımlarının ne kadar uzun zaman aldığı ve bu ceket tasarımı üzerinde dört yıl çalıştığı düşünülürse, böyle bir ürünün yakında sunulmasını beklememekte fayda olacaktır.