Eski PC bileşenlerini değerlendirin!

Yıllar içinde biriken eski PC parçalarınızı çöpe atmayın; onlarl yapılabilecek çok şey var!

Eski parçalara hayat verin!

Bu yaşınıza kadar kendiniz için birkaç bilgisayar topladıysanız, kenarlarda bir yerlerde sayısız PC parçanız var demektir. Bu parçaları çöpe atmadan değerlendirmeniz mümkün. İşte eski PC bileşenleriyle yapabileceğiniz birkaç şey.

Tek amaçlı bir PC oluşturun

Bunu yapabileceğiniz aşikar, ancak eski parçalarınızı bir araya getirerek yeniden bir PC oluşturabilirsiniz. Bu PC'yi bir ev sunucusu, 24/7 torrent indirme makinesi ve diğer günlük görevleri yerine getirmede kullanabilirsiniz. Eski parçalardan birleştirdiğiniz PC'nizi bir medya sunucusu olarak da kullanabilirsiniz.

Parçaları tekrar değerlendirin

Örneğin eski sabit diskinizi bir dönüştürücüyle harici bir diske dönüştürebilir, DVD sürücünüzü harici bir DVD sürücüsü haline getirebilirsiniz. Fazladan bir NVIDIA grafik kartınız varsa ve çok güçlü de değilse, onu sadece oyunlara yönelik bir PhysX kartı olarak kullanabilirsiniz. Kendinize güveniyorsanız, ekran kartınızı laptopunuz için bir harici ekran kartına dönüştürmeniz bile mümkün.

Yaratıcılığınızı kullanın

Yaratıcılığınızı kullanın

Yaratıcılığınızı kullanın

Bu iş parçaları işinize yarar bir hale getirmeyebilir, ancak örneğin eski bir PC kasasını akvaryum haline getirebilir, eski anakart ve grafik kartlarını bir kahve masasına dönüştürebilir ve biraz hayal gücüyle çok daha fazlasını yapabilirsiniz. İnternette size fikir verecek birçok kaynak bulmanız mümkün.

Satmaya çalışın

Sizin işinize yaramasa da AGP kartınız veya Pentium 4 işlemciniz, bir başkasının işini görebilir. Parçalarınızı internetteki ikinci el satış sitelerinde listeleyerek bir miktar paraya dönüştürebilirsiniz. Parçalarınızı tek tek veya bir PC'ye dönüştürerek satabilirsiniz.

Geri dönüştürün

Eski parçalarınız hiçbir işe yaramıyor ve onlardan kurtulmak istiyorsanız, parçaları çöpe atmanız iyi bir fikir değildir. PC parçaları, çevreye zarar verebilecek metaller içerebilir. Bulunduğunuz şehirdeki geri dönüştürme olanaklarını araştırın; bu konuda Google'dan yardım alabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları