Eski Apple'cıya göre iPad tablet değil

Apple'ın çok tartışılan tableti aslında tablet falan değilmiş! Bunu biz söylemiyoruz, o söylüyor...

"iPad tablet falan değil!"

Apple'ın iPad'i bir türlü gündemden düşmek bilmiyor. Çok farklı yorumlar alan Apple tableti, şimdi de eski bir Apple'cıdan ağzının payını aldı.

Andreas Haas eski bir Apple çalışanı. 2001 yılında şirketten ayrıldıktan sonra kendi işini kurdu ve şu anda Axiotron adlı kendi firmasının yöneticisi. Yaptığı iş ise MacBook'ları kendi özel sistemini kullanarak birer tablet PC'ye dönüştürmek. Geçmişi ve şu andaki işi nedeniyle tablet PC'leri en yakından tanıyan kişilerden biri olan Haas, Apple'ın tablet PC işine girmesinin firma için karlı olmayacağını çünkü pazarın Apple çapında bir firma için çok küçük olduğunu düşünüyordu. Ama şimdi Apple iPad ile bu pazara resmen giriş yaptı.

"iPad tablet değil, büyük bir iPhone!"

MacBook'ları Modbook adını verdiği özel yapım tablet PC'lere dönüştüren Haas için bu yolun sonu anlamına geliyor. En azından görünüşte böyle olmalıydı ama Haas aynı görüşte değil, çünkü iPad'in bir tablet PC olmadığını düşünüyor. "iPad bir tablet PC değil, sadece iPhone ve iPod Touch'un farklı modeli" diyen Haas, iPad'in kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap vermeyeceğine inanıyor. "Ben bir iPhone, bir MacBook Pro ve bir Modbook kullanıyorum ve iPad bunların hiç birinin yerini alabilecek bir ürün değil. Eğer iPad bunlardan birinin yerini alabilseydi bir işe yarardı ama şu anda sadece taşınacak yeni bir cihaz gibi görünüyor" diye konuşan Haas buna rağmen Apple'ın doğru yolu eninde sonunda bulacağını ve iPad'i daha etkin hale getirerek işe yarar bir cihaza dönüştüreceğinden de şüphe duymuyor. Tek sorun bunun ne zaman gerçekleşeceği...

Okuyucu Yorumları