Eski Apple çalışanından iPhone 16 için sert sözler

Eski bir Apple çalışanı, iPhone 16'nın yarattığı beklentileri karşılamayan, kötü bir telefon olduğunu iddia ediyor. Peki bunu neye dayanarak söylüyor?

Eski Apple çalışanından iPhone 16 için sert sözler

Apple CEO'su Tim Cook, yeni akıllı telefonlarını tanıtırken iPhone 16'yı 'yeni bir çağ' başlatacak telefon olarak tanımladı. Peki gerçekten böyle mi olacak? Gerçekten de çağlar kapatıp çağlar açan bir telefonla karşı karşıya mıyız?

Teknoloji devinin eski bir çalışanı, cihaz ve tüm lansman etkinliği hakkında tamamen farklı bir görüş paylaştı ve iPhone 16 için hakaret dolu ifadeler kullandı.

Bir yılı aşkın bir süre Apple satış uzmanı olarak çalışan Tyler Morgan, yeni iPhone serisindeki iyileştirmelerin çok yetersiz olduğunu belirterek, tek yükseltmenin dış kısımdaki yeni bir düğme olduğunu söyledi. Morgan, Apple'ın her yıl yeni cihazlar piyasaya sürerek, tüketicileri önceki modellerden çok da farklı olmayan cihazlarla hayal kırıklığına uğrattığı 'bir döngüye sıkışmış' gibi hissettiğini söyledi.

Yapay zeka telefonu geldi ama yapay zeka ortada yok

Apple'ın yeni etkinliği aslında herkesin merakla beklediği yapay zeka servislerinin gölgesinde kaldı. iPhone 16'ya olan ilgi de aslında cihazın yapay zeka uygulamaları için özelleştirilmiş olmasından kaynaklanıyor. Fakat henüz Apple Intelligence servisi ortada yok ve 2025'ten önce kullanıcılara ulaşmayacak. Dolayısıyla iPhone 16'nın gerçekten beklendiği gibi "çığır açıp açmayacağını" da 2025'te görebileceğiz.

Bu arada Tyler Morgan internette yorumlarıyla dikkat çekse de aslında Apple'ın kurumsal veya mühendislik yapısı içinde bir rolü olmayan, Apple mağazalarında 1 yıl çalışmış bir eski "satış görevlisi..." Dolayısıyla bir akıllı telefon uzmanı olduğu söylenemese de, kalabalıkların sesini dile getirdiği dikkat çekiyor.

Bu arada biz de henüz iPhone 16 için erken konuşmak istemiyoruz ancak çağ açacak kadar müthiş bir zıplama yaratacağına inanmıyoruz. Bakalım, cihaz bir ortaya çıksın, testlerini görelim, yeteneklerine şahit olalım, sonrasında gerekirse acımasızca eleştireceğiz.