Eski ABD ajanından ağızları açık bırakan UFO iddiaları geldi

Eski Pentagon yetkilisi, ABD'nin uzaylı cesetleri bulduğunu iddia etti. Dahası, bir süre önce UFO avlamak için, ABD hükümetinin gizli bir program planladığını da ifşa ederek herkesi şaşırttı.

Eski ABD ajanından ağızları açık bırakan UFO iddiaları geldi

Eski bir Pentagon casusu, ABD’nin bir süre önce bazı "uzaylıları" ele geçirdiğini iddia ediyor. Eski ABD karşı istihbarat görevlisi ve bir zamanlar Pentagon UFO araştırmacısı olan Luis Elizondo, muhabirlere 1947’deki efsanevi Roswell UFO kazasından elde edilen iki ‘bilinmeyen kökenli araçtan’ birini doğrulayabildiğini söyledi. Belki daha da ilginç bir şekilde Elizondo, “Biz sadece araçların kendisiyle değil, yolcularıyla da ilgileniyorduk” dedi ve bunları “biyolojik örnekler” olarak adlandırdı.

Elizondo, 2017’nin sonlarında ABD Savunma Bakanlığı’ndaki görevinden ayrıldıktan sonra tarihin en ünlü UFO videolarından üçünün yayınlanmasına yardımcı oldu. Oldukça büyük ve önemli olan yeni iddiaları, eski casusun yeni anı kitabı için yaptığı basın turunun ortasında geldi. Bunlar, 23 Ağustos günü NewsNation’ın Special Report: Confessions of a UFO Hunter (Özel Haber: Bir UFO Avcısının İtirafları) programında yayınlandı.

Elizondo, ilk kez 2017’nin sonlarında New York Times’ın sayfalarında ulusal üne kavuştu. Gazeteye yaptığı konuşmalarda ABD ordusunun ve istihbarat topluluğunun UFO’lar konusundaki yaygın kötü yönetimi ve aşırı gizliliği hakkında açıklamalar yaptı. Nisan 2020'de Pentagon, Elizondo’nun 2017'de sızdırılmasına yardımcı olduğu, her biri UFO'ların artık daha teknik olarak bilindiği şekliyle “açıklanamayan hava olaylarına (UAP) tanık olduğu bildirilen ABD Donanması savaş pilotları tarafından çekilen üç videoyu resmen yayınladı.

ABD'nin "UFO avlama planını" da ifşa etti

Bu yeni anı kitabında Elizondo, kendisi ve askeri meslektaşlarının okyanusta bir UFO yakalamak için 2016’da hazırladıkları bir planın ayrıntılarını da anlatıyor. Elizondo’nun iddialarına göre “Bu evrende yalnız değiliz ve bu basit bir gerçek” ve “ABD hükümeti onlarca yıldır bu gerçeğin farkında.”

Kitapta Elizondo ve bir diğer AATIP üyesinin açık denizlerde UFO yakalama planını da ayrıntılı olarak anlatılıyor. İddia edilene göre Deniz Kuvvetleri ve diğer birimlerle işbirliği yapılarak, tanımlanamayan gizemli araçları kaydetmek amacıyla gelişmiş teknoloji ürünlerini ve hatta nükleer uçak gemilerini ve denizaltıları da içeren büyük bir proje planlandı ancak son anda bu plandan vazgeçildi.

Meslektaşlarının ve Gelişmiş Havacılık Tehdit Tanımlama Programı’nı (AATIP) oluşturmaya yardımcı olan merhum Nevada Demokratı Harry Reid’in doğrulamalarına rağmen, ABD Savunma Bakanlığı Elizondo’nun askeri rolünün resmi bir UFO avlama görevi olmadığını savunuyor. Savunma Bakanlığı sözcüsü Sue Gough, NewsNation ile yaptığı görüşmede, Elizondo’nun, “Savunma Bakanlığı İstihbarat ve Güvenlik Müsteşarlığı Ofisi’ne atandığı sırada Gelişmiş Havacılık Tehdit Tanımlama Programı (AATIP) için hiçbir sorumluluğa sahip olmadığını” söyledi. Elbette Gough’un açıklamalarının bir başka gizleme çabası olduğunu iddia edenler de bulunuyor.