Eserlerinizi internet ortamında sahiplenin

Site içeriğinizi, blogunuzu, müziğinizi, fotoğraflarınızı başkasına kaptırmamanın en pratik yolu...

Sizin olan, sizin kalsın!

Türkiye'de telif hakları sorununa internet üzerinden pratik bir çözüm getiren ve her türlü dijital eserin gerçek sahibi dışında kullanılmasını engellemek amacıyla yasal olarak koruma altına almanıza imkan veren sahiplen.com üzerinden eserlerinizi CHIP Online indirimi ile "sahiplenebilirsiniz".

Bütün yapacağınız buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz sahiplen.com sitesinde yeni bir kullanıcı oluştururken aşağıda yer alan Üyelik Bulunan Diğer Site: bölümünde CHIP Online seçimini yapmak. Bu seçimi yaptığınızda formun hemen altında Promosyon Kodu: isimli bir kutu görüntülenecek. Bu kutuya CHIP201004 yazın ve kullanıcı sözleşmesini kabul edip Kayıt düğmesine basarak kaydınızı tamamlayın. Bu adımları takip ederek kullanıcı kaydınızı oluşturduğunuz takdirde hesabınıza tam 20 TL değerinde 5 adet "zaman damgası" kontörü yüklenecek!

CHIP Online ve sahiplen.com işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz bu proje sayesinde çok ekonomik bir yöntemle formatı ve boyutu ne olursa olsun ürettiğiniz tüm elektronik verinin (örneğin blog, web sitesi içeriği, müzik, tasarım, şiir, fotoğraf vs.) tek ve yasal sahibi siz olacaksınız! Kampanyamız, 31 Mayıs 2010 tarihine kadar siteye üye olan tüm kullanıcılar için geçerlidir.

Sahiplen.com kimdir?

Sahiplen.com kimdir?

T.C. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında, yetkili elektronik sertifika hizmet sağlayıcı (ESHS) olarak hizmet veren TÜRKTRUST A.Ş.'nin teknik altyapısından faydalanarak oluşturulmuş olan sahiplen.com üzerinden, zaman damgası ile bilgisayarınızdaki her türlü dosyanın ve verinin, elektronik ortamda oluşturulduğu zamanı belirleyebiliyorsunuz. TÜRKTRUST, Elektronik İmza (E-imza), Zaman Damgası, Güvenli Sunucu Sertifikası (SSL) ve E-imza entegrasyon yazılımları konusunda Türkiye'nin uzman kuruluşlarından biridir.

Sahiplen.com üzerinden o tarihten itibaren damgalanan dosya üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadığını da yasal olarak kanıtlayabiliyorsunuz. 5070 sayılı kanuna göre geçerli olan "zaman damgası" uygulaması ile eseri üreten kişi, çalışması üzerindeki hakkını koruma altına almış oluyor. Zaman Damgası mevzuat gereği, elektronik veriler üzerindeki fikri mülkiyet haklarının ispat hukuku bakımından incelenmesinde delil niteliği taşımaktadır.

Sahiplen.com uygulaması yokken, geleneksel yöntem olan Noter kanalıyla eserlerin onay işlemleri yapılıyordu. Ancak, eser sahipleri Noter yerine daha pratik ve ekonomik çözümler arıyorlar. Noter onayında, eserin orjinali başkaları tarafından görünmekle birlikte, içeriklerinin gizli kalmaması sözkonusuyken, sahiplen.com uygulamasında onaylama işlemi sırasında, eserin veya dökümanın kopyası sistem tarafından alınmaz, içerik hiçbir şekilde başkaları tarafından görülmez. Ayrıca, Noterdeki işlem süresi ve maliyetlerini düşündüğümüzde sahiplen.com kullanıcılara emek, zaman ve ekonomik anlamda tasarruf sağlamakta. Noter kanalıyla yapılan onay işlemlerinde, eserin sayfa sayısına ve içeriğine göre maliyetler değişkenlik gösterirken "sahiplen.com" ile onaylanan eserlerin ve evrakların kaç sayfa veya içeriklerinin ne olduğunun önemi yoktur. Her onay işlemi 1 zaman kontörü olarak ücretlendirilir. Zaman Damgası kontörleri, siteye üyelikle birlikte Kredi Kartı veya TurkcellMobilÖdeme ile satın alınabiliyor.

Okuyucu Yorumları