Ericsson'dan 5G'de müthiş hızlar!

Tüm Dünya 4G teknolojisinin peşinde koşarken, dev şirket 5G ile müthiş hızlara ulaşmayı başardı!

5G'de müthiş hızlar!

Biz "4G mi, 5G mi?" tartışmasını yaparken, Ericsson için çalışan araştırmacılar oldukça yüksek hızlara ulaşabilen 5G teknolojilerini denemeye başlamış durumdalar.

Telekom altyapıları söz konusu olduğunda büyük isimlerden biri olan Ericsson, laboratuvarların dışında farklı teknolojiler denemekte ve bu teknolojiler, gelecekte 5G ağların içlerine yerleşebilir. Bu teknolojilerden biri de Multipoint Connectivity with Distributed MIMO ve bu teknoloji sayesinde, cihazların birden fazla kule ile iletişime geçmesi ve birden fazla veri akışı kurmaları mümkün oluyor.

Şu anda var olan 4G LTE standardının içerisinde yer almayan bu teknoloji sayesinde Ericsson araştırmacıları 10Gbps'ye kadar çıkabilen hızlara ulaşmayı başardılar. Ancak bu teknolojinin avantajı bununla da sınırlı değil. Bu teknoloji ile çok düşük gecikme sürelerinin elde edilmesinin yanı sıra, günümüzdeki teknolojilere göre çok daha az enerji harcanması da mümkün olabilir.

Sadece hızı arttırmakla da kalmıyor...

Sadece hızı arttırmakla da kalmıyor...

Bütün bu özelliklerin yanı sıra, aynı ağda çok daha fazla cihazı bulundurabilme desteği ile beraber 5G'nin geleceği oldukça parlak gözüküyor. Giderek daha fazla çeşit cihazın üretilmesi ve Nesnelerin İnterneti kavramının hızla gerçeğe dönüşmesi ve popülerleşmesi ile beraber, Dünya'nın veri ihtiyaçları katlanarak artmakta.

Her ne kadar bu teknoloji şu anda sadece gerçekleşebildiğinin kanıtlanması için araştırılıyor olsa da, ulaşılan hızların, diğer araştırmacıların çok ilerisinde olduğu söylenebilir. Ancak 5G teknolojisinin, daha birkaç yıl aktif olarak faaliyete girmesi beklenmiyor...

Okuyucu Yorumları