Engellilere huzurevi projesi...

Engellilere huzurevi yapılması için çok önemli bir hareket başlatan www.tuglakoy.com hakkında bilgi.

Haydi yardıma...

Engellilere yardım amacı ile kurulan ve bu bağlamda son derece faydalı bir sosyal sorumluluk hizmetini sizlere tanıtmak istedik. Site yöneticisi Cemal Tanık'ın mesajını aynen aktarıyoruz. Tüm duyarlı CHIP Online kullanıcılarına duyurulur....

Sayın Cenk Tarhan,

İzmir'de bir şirketin sahibiyim. ( www.guvencekart.com sitesinden basın haberlerinden detaylı bilgiler alabilirsiniz.) Sosyal hedeflerim doğrultusunda Engellilerle ilgili yapmış olduğum araştırmalarda son derece üzücü bir sonuçla karşılaştım.

Engellilerin huzurevleri olmadığını öğrendim. Maalesef Engellilerimiz huzurevlerine kabul edilmiyorlar. Engelli Anne ve Babaları evladının kendinden önce ölmesi için dua ettiklerine şahit oldum. Çünkü onlara bakacak kimse yok.

Bu bağlamda Engellilere huzurevi yapılması için çok önemli bir hareket başlatmak üzere harekete geçtim. Bakın kısa sürede nasıl yol aldım.

  1. Şirketimizin ürünü olan Güvencekart'ın hizmetlerini veren uluslararası Inter Partner Assistance şirketiyle anlaşarak 12.000 adet kartın geliri Dünya Engelliler Derneğine aktarılmak üzere anlaşma imzalandı.
  2. Dünya Engelliler Derneği ile sözleşme imzalandı. Protokol hakkında Valilik onayı alındı.
  3. www.tuglakoy.com sitesi açıldı ve bu sitede Punta adlı kendi buluşum olan kültür ve strateji oyunu hizmete girdi. Bu siteye ücretsiz üye olarak 5 kez ücretsiz rekor denemesi yapan üyeler , yıllık 30-YTL ödeyerek hem engellilere yardım etmiş oluyorlar hem de günde 10 kez rekor denemesi yapabiliyorlar .
  4. Sitede Aralık ayı sonunda rekor sahibi son model Honda City kazanmış olacak.
  5. Dört büyük kulüp yöneticileri bu siteye açık arttırmada satılmak üzere formalarını ve destek yazılarını göndermişlerdir. Böylece Engellilerin huzurevi projesine katkıda bulundular. 30 Eylül'e kadar açık arttırma devam ediyor. Şu an 5.000-YTL ile Hakan Şükür forması önde gidiyor.



    Fenerbahçe: 100.yıl kadrosunda bulunan 12 futbolcunun ıslak imzası bulunan 3 adet forma gönderdi.
    Galatasaray: Hakan Şükür ve Tomas'ın formalarıyla Adnan Sezgin'in tebrik yazısı geldi. Sitede yazı yayınlanmaktadır.
    Beşiktaş: İbrahim üzülmez ve Ricordinho formalarıyla Yıldırım Demirören'in tebrik yazısı geldi. Sitede yazı yayınlanmaktadır.
    Trabzonspor: Umut Bulut ve Yattara'nın formalarıyla Genel Müdür Altuğ Atalay'ın tebrik yazısı geldi. Sitede yazı yayınlanmaktadır.

  6. İzmir'li sanatçıları aradım. Ekim ayında sergi planlanmaktadır. Hem soruna dikkat çekilecek hem de satış yapılacaktır.
  7. İzmir'li işadamı proje için 30 dönüm arazisini bağışlayacaktır. ( İzmir Seferihisar'da)
  8. Basın destek vermektedir. Hürriyet ve Akşam Ege sayfalarında manşetten haberi vermişlerdir. Sitede görebilirsiniz.
  9. Alışveriş merkezlerinden stand talep edildi. Engelliler kendileri satış yapacaklar.
  10. 500 adet afiş bastırıldı. Muhtelif yerlere asılacak. Soruna dikkat çekilecek. Siteye üye olmaya davet edilecek.
  11. Galatasaray'lı Hakan Şükür destek yazısı yazacak. Resimlerimiz çekildi. Yakında yayına girecek.
  12. Karşıyaka-Galatasaray maçının devre arasında Galatasaray kulübüne plaket verilecektir. (resimler internette yayınlanacak)
  13. Ayşe Kulin destek yazısı yazmıştır. Sitede yayınlanmaktadır.


Sayın Cenk Tarhan,

Engellilerimiz bu proje için gözümüzün içine bakmaktadırlar. Bu hareket sonucunda bütün Türkiye'nin dikkatini çekerek , ülkemizde bilinmeyen ama çok önemli bir soruna dikkat çekilecektir.

Sosyal sorumluluk anlayışı gereği ve konunun çok önemli olması nedeniyle , derginizde internet sitemizi tanıtmanızı talep etmekteyim. Bu sayede Engellilerimize çok önemli bir katkı yapmış olacaksınız. Bu soruna tüm sanatçılar, sivil toplum kuruluşları, firmalar, dernekler herkes davet edilmektedir.

Konunun hassasiyeti nedeniyle desteğinizi esirgemeyeceğinizi umar, işlerinizde artan başarılar dilerim.

Saygılarımla,
Dünya Engelliler Derneği
Huzurevi Projesi Yönetim Başkanı
Cemal TANIK

Okuyucu Yorumları