En iyi ve ücretsiz 60 Microsoft yazılımı!

Verimlilikten performans araçlarına, eğlenceden diğerlerine 60 en iyi Microsoft yazılımı burada!

En iyi ücretsiz MS araçları!

Windows ve Office dışında Microsoft'un bir çok ücretsiz uygulaması mevcut. Bu ücretsiz yazılımların sayısı ise sizi şaşırtabilir.

Eğer Microsoft'un sadece 20-30 ücretsiz uygulama yayınlandığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yaptığımız araştırmada o kadar çok ücretsiz Microsoft yazılımı bulduk ki 60'a geldiğimizde durmamız gerektiğini düşündük. Windows Live Essentials'dan MS Office Web Apps'a her PC kullanımı için ücretsiz bir program veya hizmet mevcut.

Bu listemizdeki tüm programları yüklemenizi tavsiye etmiyoruz, zira bu bilgisayarınızı yavaşlatacaktır. Bunun yerine listemizden sadece ilginizi çeken programları yükleyin.

İşte PC'nizi daha verimli, daha eğlenceli ve daha güvenli hale getirecek 60 ücretsiz Microsoft yazılımı!

Ücretsiz verimlilik yazılımları - 1

Ücretsiz verimlilik yazılımları - 1
Windows 7 kullanıcıları Windows Live Mail'i ücretsiz olarak indirebilir

Ücretsiz Microsoft Office şablonları
Ofis belgenizde biraz ilhama veya bir yardım eline mi ihtiyacınız var? Office web sitesinin şablonlar bölümünü ziyaret etmeniz yeterli. Sitede bir çok kategori altında önde gelen tüm Office uygulamalarına yönelik şablonlar mevcut.

Ücretsiz Microsoft Office şablonları

Microsoft Office Web Apps
Şirketin bizlere en önemli hediyelerinden biri bu paket olsa gerek. Microsoft Office Web Apps ile Word, Excel, PowerPoint ve OneNote'un çekirdek özelliklerine web tarayıcınız vasıtasıyla ücretsiz olarak erişmeniz mümkün.

Hizmeti kullanmak için Windows Live ID'nizi kullanarak oturum açın, yeni bir belge oluşturun veya varolan belgelerinizi Windows Live SkyDrive hesabınıza yükleyin.

Microsoft Office Web Apps

Windows Live Mail
Windows 7 kullanıcıları için vazgeçilmez olan Windows Live Mail, şüphesiz en iyi ücretsiz e-posta istemcilerinden biri. Birden çok e-posta hesabıyla çalışabiliyor, Hotmail ve Gmail gibi web tabanlı hizmetlere çevrim dışı erişim sunabiliyor ve e-postalarınızı akıllı bir şekilde görüşme haline getirebiliyor.

Windows Live Mail

Windows Live Hotmail
Windows Live Hotmail gibi web tabanlı bir e-posta hesabı kullanmanın en büyük avantajı, nerede olursanız olun e-postalarınıza erişebilmeniz.

Windows Live Hotmail

Outlook Connector Pack
Microsoft Outlook 2003 içerisinden Hotmail'e erişmek istiyorsanız, Windows Live Essentials 2011 ile gelen bu eklentiyi yükleyin.

Outlook Connector Pack

Microsoft Producer for PowerPoint
Bu kullanımı kolay eklenti, PowerPoint'te varolan slaytlarınızı kullanarak web tabanlı sunumlar oluşturmanızı inanılmaz derecede kolay hale getiriyor.

Microsoft Producer for PowerPoint

pptPlex
Bu araç PowerPoint slaytlarınıza yaklaşıp uzaklaşmanıza izin veriyor. Nasıl kullanıldığını öğrenmek için yükledikten sonra PowerPoint'i açın ve video eğitimini izleyin.

pptPlex

Forgotten Attachment Detector
Önemli e-postalara eklemeniz gereken dosyaları genellikle unutuyor musunuz? Outlook 2007 ve Outlook 2010'da bu eklentiyi kullanarak bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz. Bir dosyayı eklemeyi unuttuğunuzda araç ekrana bir uyarı mesajı getiriyor.

Forgotten Attachment Detector

Ücretsiz verimlilik yazılımları - 2

Ücretsiz verimlilik yazılımları - 2
Office web sitesinde binlerce ücretsiz clip-art mevcut

Ücresiz resimler ve clip-art'lar
Belgenizini bir takım resimlerle renklendirmek mi istiyorsunuz? Office web sitesinde binlerce ücretsiz resim, clip-art ve diğer çizimler mevcut. Resimleri tek tek indirebilir veya Office'in bir parçası olan Microsoft Clip Organizer aracı yoluyla kullanabilirsiniz.

Ücresiz resimler ve clip-art'lar

Noreplyall Outlook Eklentisi
Bu küçük eklenti Outlook 2007 ve Outlook 2010'da Ribbona'a eklediği iki düğme ile aynı işyerinde çalışan kullanıcıların 'Tümüne Cevapla' düğmesine basmasını engellemeyi amaçlıyor.

Eklentiyi buradan indirebilirsiniz.

Microsoft Office Compability Pack
Bu araç Office 2000, XP ve 2003'ün Word 2007, PowerPoint 2007 ve Excel 2007 biçimlerini açabilmesini sağlıyor. Aracı yükledikten sonra işlev, Office'in "Dosya Aç" ve "Farklı Kaydet" iletişim kutularında kullanılabilir duruma geliyor.

Microsoft Office Compability Pack

Riboon Hero
Ribbon ara yüzü Office 2007 ve Office 2010 için büyük bir gelişmeydi. Ribbon'dan daha da fazlasını elde etmek istiyorsanız Ribbon Hero'yu yükleyebilirsiniz.

Araç, Office'de ne yaptığını izliyor ve hangi özellikleri öğrenmeniz gerektiği hakkında size öneriler sunarak verimliliğinizi artırmayı amaçlıyor.

Ribbon hero

Canvas for OneNote 2007/2010
Bu uygulama ile notlarınızı görüntüleyebilir, düzenleyebilir ve organize edebilirsiniz. Herhangi bir bölüme tıklayarak yaklaşabilir ve notları hızlıca görüntüleyebilirsiniz.

Canvas for OneNote 2007/2010

Microsoft Office Viewers

Farklı bir bilgisayardasınız ve Microsoft Office'e erişiminiz yok. O halde Microsoft Word, Access, Excel, PowerPoint veya Visio için özel görüntüleyicileri yükleyerek belgeleri açabilir, görüntüleyebilir ve yazdırabilirsiniz.

Microsoft Office Viewers

Microsoft SharedView
Bu çevrim içi tanışma aracı kişisel ve profesyonel işbirliği için kullanılabiliyor. Araca Windows Live ID'niz ile oturum açabilirsiniz. Araç, Windows 7'de bulunan Windows Meeting Space gibi çalışıyor ancak Windows Vista ve Windows XP işletim sistemlerinde de kullanılabiliyor.

Microsoft SharedView

TrueSpace 7.61
TrueSpace ile 3 boyutlu modeller, manzaralar ve gerçekçi nesneler oluşturabiliyorsunuz. Hayalinizdeki evi bile tasarlamanız mümkün. Caligari web sitesinde bu aracı nasıl kullanacağınıza dair birçok eğitim bulabilirsiniz.

TrueSpace 7.61
Office web sitesinde binlerce ücretsiz clip-art mevcut

Ücretsiz PC performansı yazılımları - 1

Ücretsiz PC performansı yazılımları - 1
Masaüstünüz çok kalabalık ise Desktops'ı kullanarak dörde kadar sanal masaüstü oluşturabilirsiniz

Ücretsiz performans yazılımları

IEToys
Bu ücretsiz eklenti koleksiyonu sayesinde Internet Explorer'a ek özellikler ekleyebilirsiniz. Bu özelliklere, sağ tıkladığınızda veya bir metni seçtiğinizde ulaşmanız mümkün. Web sayfalarındaki dikkat dağıtan resimleri gizleyebilir, çevrim içi sözlüklerde, ansiklopedide veya arama motorunda bir sözcük aratabilir, hatalı linkleri onarabilirsiniz.

IEToys

Desktops (Çoklu masaüstü)
Çok fazla pencere ile çalışmak durumundaysanız bu çözüm size göre. Desktops ile dörde kadar sanal masaüstünü sistem alanı simgesi veya klavye kısayolları yoluyla yönetmeniz mümkün.

Desktops'ı buradan yükleyebilirsiniz

PageDefrag
Bu araç Windows XP'de anahtar sistem dosyalarını Windows yeniden başlatıldığında birleştirilmesini sağlıyor. Bu sayede bir Windows XP sisteminin performansını artırabilirsiniz.

PageDefrag

Ücretsiz PC performansı yazılımları - 2

Ücretsiz PC performansı yazılımları - 2
AutoRuns ile Windows başlangıcında çalışan her şeyi görebilir, kontolünüz altına alabilirsiniz

Internet Explorer
PC'nizde Microsoft Internet Explorer'ın son sürümüne mi sahipsiniz? Windows 7, IE 8'le geliyor ancak Windows XP ve Windows Vista'da daha iyi bir performans için tarayıcınızı yükseltmelisiniz.

Internet Explorer'ı buradan indirebilirsiniz

Microsoft Fix It Center
Microsoft, Knowledge Base makaleleriyle beraber bir çok küçük onarım aracı sunuyor. Fix It Center ise bu araçların tümünü bir araya getiriyor. Program şu an beta ve sadece Windows XP ve Windows Vista'da kullanılabiliyor.

Microsoft Fix It Center

Malicious Software Removal Tool
Araç en son Windows güncellemelerinin yüklü olup olmadığını denetliyor ve sisteminizi farklı zayıf noktalara karşı inceliyor. Örneğin sisteminizde yeterli bir güvenlik yazılımı yüklü olmadığı konusunda sizi uyarabiliyor.

Malicious Software Removal Tool

RichCopy
RichCopy, büyük dosyaları ağ üzerinden tüm ağ kapasitenizi kullanarak hızlıca aktarabilmek üzere tasarlanmış ve bunu birden çok dosyayı aynı anda kopyalayarak yapıyor. Araç daha çok tecrübeli kullanıcılara yönelik.

RichCopy

Windows Search 4.0
Windows 7'deki aramanın hızına imrenerek bakan Windows XP kullanıcıları, bu aracı deneyebilirler. Yükledikten sonra aracın diskinizi indekslemesine zaman verin. Ardından görev çubuğundaki arama çubuğunu kullanarak arama yapabilirsiniz.

Windows Search 4.0

AutoRuns
Windows'la başlayan programlar, performansınıza iki kez darbe vuruyorlar: Birincisi Windows'unuzun açılışını yavaşlatarak, ikincisi ise değerli sistem kaynaklarını tüketerek. AutoRuns ile Windows başlangıcında nelerin yüklendiğini görebilir, bilinmeyen öğeleri tanımlayabilir, gereksiz öğeleri devre dışı bırakarak bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz.

AutoRuns

ClearType Tuner Power Toy
Bu araç ile ekranınızdaki metinleri daha net ve temiz görünmesini sağlayabilir, göz sağlığınızı korumaya yardımcı olabilirsiniz. Windows 7'de entegre olarak bulunan özelliğe Windows XP kullanıcıları Microsoft Typography sitesinden sahip olabiliyorlar. Vista kullanıcılarının ise çevrim içi aracı kullanmaları gerekiyor.

ClearType Tuner Power Toy

Eğlenceli uygulamalar - 1

Eğlenceli uygulamalar - 1
Başkalarının yaptığı oyunlardan sıkıldınız mı? O halde Kodu ile kendi oyununuzu tasarlayın!

Eğlenceli uygulamalar

Windows Live Messenger
Microsoft'un anında mesajlaşma yazılımı 2011 sürümüne ulaştı. Bu sürüm, sosyal ağ sitelerine, Windows Live hesabınıza erişmenize izin veriyor ve çevrim içi hayatınızın bir merkezi olmak üzere tasarlanmış. Metin, ses ve videolu görüşmeler için harika bir araç.

Windows Live Messenger

Windows Live Writer
Blog yazmanın dezavantajlarından biri, yazınızı çevrimiçi olarak tarayıcınız içerisinden yazmanız gerekmesi. Windows Live Writer ile bu değişiyor - gönderilerinizi çevrim dışıyken düzenleyebilir, hazır olduğunuzda yayınlayabilirsiniz.

Windows Live Writer

Windows Live Movie Maker
Video koleksiyonunuzu bir filme dönüştürmek Movie Maker ile çok kolay. Birkaç tıklamayla videonuzu DVD'ye yazabilir veya YouTube'a yükleyerek internette yayınlayabilirsiniz. HD desteği sayesinde kameranızın tüm kapasitesini kullanabilirsiniz.

Windows Live Movie Maker

Yule Log Görsel Öğeler

Windows Media Player için tasarlanmış bu görsel öğe eklentisi ile medya çalıcınıza farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Yule Log Görsel Öğeleri

Başkalarının yaptığı oyunlardan sıkıldınız mı? O halde Kodu ile kendi oyununuzu tasarlayın!

Kodu
Başkalarının yaptığı oyunları oynamaktan sıkıldınız mı? O halde Kodu Game Lab ile kendi oyunuzu tasarlayın! Program, çocuklar için tasarlanmış. Başlamadan önce video eğitimini seyretmenizi öneriyoruz.

Kodu

Windows Media Player 11
Windows XP kullanıyorsanız artık Media Player 11'e geçmeniz gerekiyor. Programın ara yüzü daha şık ve kullanıcı dostu, CD yazmak artık daha sorunsuz ve Sync özelliği ile mobil aygıtınızla müziklerinizi paylaşmak oldukça kolay.

Windows Media Player 11

Windows Live Photo Gallery
Bu güçlü kataloglama yazılımını kullanarak fotoğraf koleksiyonunuzu organize edebilir, düzenleyebilirsiniz.

Windows Live Photo Gallery

Eğlenceli uygulamalar - 2

Eğlenceli uygulamalar - 2
Microsoft Image Composite Editor ile panaroma fotoğrafları oluşturabilirsiniz

Microsoft Image Composite Editor
Birkaç fotoğrafı üst üste getirin ve bir geniş ekran panaroma fotoğrafı meydana getirin! Oluşturduğunuz panaromayı bir dosya olarak kaydedebilir veya PhotoSynth web sitesi yoluyla paylaşabilirsiniz.

Microsoft Image Composite Editor

Microsoft Silverlight
Birçok etkileşimli web sitesi ve bazı uygulamalar Microsoft Silverlight eklentisinin yüklü olmasını gerektiriyor. Bu eklentiyi yukarıdaki adresten edinin veya Windows Live Essentials'ın bir parçası olarak yükleyin.

Microsoft Silverlight

Microsoft Zune Player
Bu çevrimiçi müzik ve video mağazasında çok sayıda müziği hem akış olarak bulmanız hem de satın alabilmeniz mümkün.

Microsoft Zune Player

Games for Windows - Live
Oyun içi sohbet etme ve mesajlaşma özelliği sunan bu program sizi milyonlarca oyuncuyla buluşturuyor. Kayıt olduktan sonra Tinker adlı oyunu ücretsiz olarak indirmeniz mümkün.

Games for Windows - Live

Bing Maps 3D
Aradığınız bilgiye daha kolay ulaşabilmek için interneti 3 boyutlu olarak görüntüleyin. Fare ve klavyenizle gezinmeniz, hatta kendi 3 boyutlu nesnelerinizi oluşturmanız mümkün.

Bing Maps 3D

WorldWide Telescope
Yer ve uzay bazlı teleskoplarla elde edilmiş inanılmaz görüntülerin keyfini çıkarın. Başlangıç için 'Guided Tours' sayfasına mutlaka göz atın.

WorldWide Telescope

Microsoft Image Composite Editor ile panaroma fotoğrafları oluşturabilirsiniz

Eğlenceli uygulamalar - 3

Eğlenceli uygulamalar - 3
Çevrimiçi olarak oynayabileceğiniz Server Quest III, King's Quest'den esinlenmiş...

Microsoft Photosynth
Microsoft ICE'den bir adım öne geçen Photosynth, fotoğraflarınızı kullanarak 360 derecelik panaromaları kolaylıkla ve hızlıca oluşturabiliyor.

Microsoft Photosynth

Server Quest III
Biraz eskiye gitmek ve nostalji yapmak istiyorsanız, King's Quest gibi klasik oyunların farklı bir şekilde hayal edilmiş sürümlerini deneyebilirsiniz. Grafikler eski görünse de iyi bir zaman geçirebilirsiniz.

Server Quest III

Microsoft Photo Story 3
Photo Story 3'ün tek yaptığı sadece bir fotoğraf slayt gösterisi oluşturmak, ancak bu işi oldukça iyi yapıyor. Fotoğraflarınızı Photo Story 3'e aktarın, dizilimi oluşturmak için sihirbazı izleyin, metinler, sesler ve geçiş efektleri ekleyin. Koleksiyonunuzu çevrim içi olarak paylaşabilir veya Windows DVD Maker ile bir DVD'ye yazabilirsiniz.

Microsoft Photo Story 3

Team Crossword
Facebook hesabınız yoluyla çalışan oyun, arkadaşlarınızla günlük olarak bulmaca çözmenize olanak veriyor. Amaç ise bulmacayı herkesten önce tamamlamak.

Team Crossword

Bing Twitter Maps
Bu Silverlight eklentisiyle Twitter gönderilerini coğrafi olarak görüntüleyebilirsiniz.

Bing Twitter Maps

Microsoft Expression Encoder 4
Araç web tasarımcılarına yönelik olsa da, video meraklıları için de birçok güçlü özelliğe sahip. Videoları programa aktarabilir, de-interlace uygulayabilir, kırpabilir ve WMV dosyası olarak kaydedebilirsiniz. Araç içerisinde ekran yakalama özelliği de bulunuyor.

Microsoft Expression Encoder 4

Diğer faydalı uygulamalar - 1

Diğer faydalı uygulamalar - 1
JolueMeter ile Windows 7 bilgisayarınızın güç tüketimini tahmini olarak öğrenebilirsiniz

Diğer faydalı uygulamalar

Virtual PC 2007
Windows 7 Professional kullanıcıları uyumluluk sorunlarını gidermeyi sağlayan Windows XP Mode'a zaten sahipler. Windows XP ve Windows Vista kullanıcıları ise benzer özelliğe Microsoft Virtual PC 2007 ile kavuşabilirler.

Virtual PC 2007

Insomnia
Bu programın tek yaptığı şey şu: Programı çalıştırdığınızda Windows'un uyku moduna geçmesini engellemek. Büyük bir dosya indirecekseniz veya DVD yazacaksanız ve işlem sırasında bilgisayarınızın uyku moduna geçmesinden endişe ediyorsanız Insomnia çok işinize yarayacak.

Insomnia

Windows Live Skydrive
Windows Live Skydrive size 25 GB'lık ücretsiz bir çevrim içi depolama alanı sunuyor. Alanınızın 5 GB'lık bölümünü Windows Live Mesh yoluyla bilgisayarlarınızla eşitleyebiliyorsunuz.

Windows Live Skydrive

Windows Live Family Safety
Çocuğunuzun gece yarısı kalkıp internete bağlanmasından endişeleniyor musunuz? Bu ücretsiz araç sayesinde onun bilgisayarda ne yaptığını öğrenebilirsiniz. İsterseniz internete, programlara, oyunlara ve hatta bilgisayara erişimi kısıtlayabilirsiniz.

Windows Live Family Safety

Windows Live Mesh
Birden çok bilgisayarda çalışıyorsanız, kullandığınız her bilgisayarda belgelerinizin son sürümüne sahip olmanın zorluğunu bilirsiniz. Windows Live Mesh ile PC ve Mac'ler arasında seçtiğiniz klasörleri <eşitleyebilirsiniz. Program, Internet Explorer ve Office ayarlarını da eşitleyebiliyor.

Programın çalışması için tüm bilgisayarların açık olmasına da gerek yok. Live Mesh, 5 GB çevrim içi depolama alanıyla geliyor ve yedekleme alanı olarak kullanılabiliyor.

Windows Live Mesh

JolueMeter
Windows 7 bilgisayarınızın ne kadar güç tükettiğini tahmin olarak bu araçla öğrenebilirsiniz.

JolueMeter

Diğer faydalı uygulamalar - 2

Diğer faydalı uygulamalar - 2
SyncToy ile seçtiğiniz iki klasörün içeriğini eşit tutabilirsiniz

SyncToy 2.1
Bu pratik araç ile iki klasörün içeriğini eşit tutmanız mümkün. Çoklu klasör eşlemeleri de oluşturmaya olanak tanınıyor ve herhangi bir değişiklik yapmadan önce değişiklikleri ön-izlemeniz mümkün.

SyncToy 2.1

Windows Easy Transfer
Bilgisayarınızı yeni aldınız ve önemli dosyalarınızı ve ayarlarınızı önceki bilgisayarınızdan nasıl aktaracağınızı düşünüyorsunuz. Windows Vista veya Windows XP kullanıyorsanız Windows Easy Transfer'ı indirip çalıştırmanız yeterli.

Windows Easy Transfer

Windows NT Backup Restore Utility For Windows 7
Windows XP'yle beraber sunulan bu depolama programı, sonraki Windows sürümlerini desteklemiyor. Bu programı kullanarak yedekleme yaptıysanız ve verilerinize erişmeniz gerekiyorsa bu programı indirebilirsiniz. Yükledikten sonra programı Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Sistem Araçları menüsünde bulabilirsiniz.

Windows NT Backup Restore Utility For Windows 7

ScreenRecorder
Bu ekran yakalama programının kullanımı oldukça kolay. Programı açıp seçmek istediğiniz alanı, pencereyi veya tüm ekranı seçiyorsunuz ve kayda başlıyorsunuz.

ScreenRecorder

Windows Memory Diagnostic
Bilgisayarınız rastgele olarak kilitleniyorsa bu donanımınızdaki bir soruna işaret edebilir. Bu ücretsiz aracı kullanarak sorunun belleğinizde olup olmadığını anlamanız mümkün. Araç Windows 7 ve Vista kurulum disklerinde mevcut, ancak sizlerle paylaştığımız bağlantıdan da indirmeniz ve bir CD veya diskete yazmanız mümkün.

Windows Memory Diagnostic

Sysinternals Suite
İçinde birçok sorun giderme aracını barındıran Sysinternals Suite, disk ve TCP bağlantılarını izlemeden, PC'nizde çalışan işlemleri incelemenize izin veren çok sayıda araca sahip.

Sysinternals Suite

Okuyucu Yorumları