En iyi 4 ücretsiz Microsoft ürünü!

4 facia üründen sonra, şimdi de sıra Microsoft'un ücretsiz sunduğu en iyi 4 üründe!

En iyi 4 Microsoft ürünü!

Geçtiğimiz günlerde Microsoft'un sunduğu 4 facia ürünü buradaki haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Şimdi de sıra, Microsoft'un kullanıcıların hizmetine ücretsiz olarak sunduğu, birbirinden yararlı 4 ürünü seçmeye geldi. Bakalım bizim seçimimizle sizinkiler aynı mı?

4 Windows Live Writer

Düzenli blog yazanların hayatını çok kolaylaştıran bir yazılım olan Windows Live Writer, Microsoft tarafından ücretsiz olarak sunuluyor.

Çok sık blog yazmayanları da daha sık yazmaya teşvik edecek derecede başarılı bir ürün. Wordpress, Blogger, Windows Live, LiveJournal ve Typepad gibi geniş bir yelpazede çok iyi çalışıyor.

Blog yazılarınızın gerçekten nasıl görüneceğini size gösteriyor. dosya yüklemeyi, görsel ve video eklemeyi, bütün bunları istediğiniz gibi ayarlamayı çok kolay hale getiriyor.

Zengin eklenti desteğiyle işlevleri daha da artıyor. Mutlaka denemelisiniz.

Bağlantı: Windows Live Writer

Başarı 3...

Başarı 3...
Photosynth

3 Photosynth

Daha önce tanışmadıysanız, gördüğünüzde sizi çok etkileyecek bir ürün Microsoft Photosynth.

Bu teknoloji sayesinde yüklediğiniz fotoğraflar bir araya getiriliyor. Böylece içerisinde gezilebilen etkileyici 3D fotoğraflar oluşturuluyor. Ayrıca sitede yüzbinlerce manzara var. Bunları gezerek çok iyi vakit geçirebilirsiniz.

Hazırladığını foto-sentezleri internet sitenize ekleyip herkesle paylaşabilirsiniz. Hatta arkadaşlarınızla çıktığınız bir gezide, herkes çekilen fotoğrafları yüklerse, çok geniş kapsamlı bir sentez ortaya çıkartabilirsiniz.

Sitedeki bazı örnekler 3-5 fotoğraftan, bazıları ise yüzlerce fotoğraftan derlenerek oluşturulmuş.

Bağlantı: Photosynth

Başarı 2...

Başarı 2...
World Wide Telescope

2 World Wide Telescope

Microsoft'un bu ürünü terabytelarca görüntüyü bir araya getiren müthiş bir kütüphaneye sahip.

WorldWide Telescope (WWT) Hubble gibi en iyi uzay teleskobu görüntülerini bir araya getiriyor. Zengin ve etkileyici bir dünyayı gözler önüne seriyor.

Özellikle gökyüzü aşıklarının seveceği bu hizmet, gençlere uzayı sevdirmek ve pek çok şey öğretmek için inanılmaz kullanışlı bir araç. Profesyonellerin hazırladığı turlar çok yararlı, kuru görüntü değil, zengin bir bilgi kaynağı.

Üstelik sadece görünebilir ışık boyutunda değil, göze görünmeyen X-ray ve infrared gibi dalga boylarında da keşifler yapabilirsiniz. Kim bilir, Belki de evreni bu gözlerle gören bir uzaylının gözlerinden bakarsınız...

Bağlantı: World Wide Telescope

Başarı 1!

Başarı 1!
Windows Live Skydrive

1 Windows Live Skydrive

Microsoft'un en çok gözden kaçırılan ücretsiz hizmetlerinden birisi Windows Live Skydrive.

Bu ürün Live ID ile herkese 25 GB depolama alanı sunuyor. Bu alan üzerinde sadece depolama yapmak değil, dosya ve fotoğraf paylaşmak da mümkün. Dosyalarınızı sadece bağlantılarınıza, tamamen halka açabileceğiniz gibi, gizli de tutabilirsiniz.

Online depolama hizmetlerinin büyük çoğunluğu ortalama 2GB alan sunarken, Microsoft 25GB ile çıtayı ciddi şekilde yükseltiyor.

Her gün 4 milyon fotoğrafın yüklendiği bu hizmet, Office 2010 ile çok daha büyük bir önem kazanacak. Çünkü Office 2010 içerisinden belgeleri direkt Skydrive'a yüklemek mümkün olacak.


Bağlantı: Windows Live Skydrive

Okuyucu Yorumları