En hafif amiral gemisi telefon geliyor

Samsung Galaxy S25 Ultra, piyasadaki en hafif amiral gemisi telefon olacak. En azından internetteki yeni bir iddia bize böyle diyor.

En hafif amiral gemisi telefon geliyor

Samsung’un 2025 yılında sunacağı amiral gemisi Galaxy S25 Ultra hakkındaki detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Sızıntı kaynağı IceUniverse’in sosyal medya platformu X’te paylaştığına göre, Galaxy S25 Ultra 2025’in en ince ve en hafif premium amiral gemisi telefonu olacak.

S25 Ultra’nın, mevcut Apple iPhone 15 Pro Max ile aynı genişlikte, hafif kavisli 6,86 inç ekrana sahip olacağı söyleniyor. Ancak Samsung, genel ağırlık söz konusu olduğunda Apple’dan farkını göstermeyi planlıyor ve sızıntılara göre yeni telefon, iPhone 15 Pro Max’in 221 gram ağırlığından daha hafif olabilir.

Bildirilene göre Samsung, telefonu bu kadar hafif hale getirmek için rakiplerinden daha ince bir titanyum çerçeve kullanacak. Galaxy S25 Ultra’nın bir önceki 232 gram ağırlığındaydı ve bu nedenle 12 gramlık bir azaltma bile en hafif telefon rekorunu geride bırakabilir.

Daha hafif bir yapı için titanyumun kilit malzeme olduğu söyleniyor. Titanyumun birim ağırlık başına sağladığı mukavemet, çok daha ince olmasına rağmen yeterince dayanıklı olan bir gövde oluşturulmasını mümkün kılıyor. Bazı sızıntı kaynakları, Samsung’un daha önce arka panel için kullandığı Grade 2 titanyumu kullanmaya devam edeceğini belirtiyor.

Kilit noktalarda yapılacak ufak inceltmeler bile, telefonun genel ağırlığını Pixel 9 Pro XL ve iPhone 15 Pro Max’i yenecek kadar hafiflemesini sağlayabilir.