En çok hangi Apple Watch modeli satılıyor?

Yeni bir pazar analiz raporu, Apple'ın Watch akıllı saatlerinin hangisinin, ne kadar sattığını ortaya koydu. İşte ortaya çıkan şaşırtıcı sonuçlar...

En çok hangi Apple Watch modeli satılıyor?

Tüketici araştırma şirketi CIRP, en son raporunda mevcut nesil Apple Watch modellerinin satışlarını analiz etti. Bu analizle, Apple Watch’ların ne kadar iyi satış yaptığını belirlemeye çalıştı.

Araştırmaya göre Series 9 (%43) ve Series 8 (%19) 2024 Haziran çeyreğinde en çok satan modeller oldu. Ancak ilginç bir şekilde, Apple’ın ABD’de kan oksijen monitörüne sahip Series 9’u satması hala yasak ve Series 8 yalnızca diğer perakendeciler aracılığıyla satılıyor.

İkilinin ardından satışların %12’siyle Apple Watch SE 2 geliyor. Apple Watch Ultra 2 (%11) ve ilk Ultra’nın (%9) toplam satışı, SE 2 ve Nike edition’ın (%5) toplam satışından daha yüksek. Ancak kullanıcıların büyük bir kısmı hala eski modelleri tercih ediyor gibi gözüküyor.

Toplamda, bu Haziran çeyreğinde satılan neredeyse her üç Apple Watch’tan biri daha eski nesil bir üründü ve bu da Apple’ın kullanıcılara daha yüksek bir fiyat etiketine sahip yeni nesillere geçiş için yeterli değişiklik sunmadığını gösteriyor.

CIRP’e göre Apple Watch modelleri iPhone ve iPad satışlarına benzer şekilde dağılıyor, ancak en pahalı Ultra modellerinin satışları toplam %20 ile daha düşük bir seviyede kalıyor. Hem iPhone hem de iPad için en pahalı modeller genellikle toplam satışların dörtte birini veya daha fazlasını oluşturuyor.

Yine de, Apple’ın gelecek nesil için hem Ultra hem de SE serilerine odaklanması bekleniyor. SE serisinin plastik bir kaplamayla gelmesi söz konusu olabilir ve bunun ürün fiyatını önemli ölçüde düşürebilecek olması, Apple’ın SE teklifini daha fazla kullanıcı için daha cazip hale getirmesine yardımcı olabilir.