En büyük para ödülünün verileceği gerçek hayattaki Squid Game 'savaş alanı' gibi

Netflix'te izlenme rekorları kıran popüler dizi Squid Game'den uyarlanan yarışmanın katılımcıları seti savaş alanına benzetti. Netflix ise 3 kişinin hafif tıbbi destek aldığını ama ciddi bir yaralanma olmadığını açıkladı.

Gerçek Squid Game'de neler oluyor?

CNN'nin haberine göre Netflix gerçek hayattaki Squid Game'in çekimleri sırasında üç kişinin tıbbi tedavi gördüğünü doğruladı, ancak akış devi herhangi bir kişinin "ciddi şekilde yaralandığını" iddialarını yalanladı.

Netflix geçen yıl, Güney Kore dizisi Squid Game'den esinlenen yarışma dizisi “Squid Game: The Challenge”ı duyurmuştu. 10 bölümlük yarışma dizisi şu anda İngiltere'de çekiliyor ancak Netflix, yapımla ilgili daha fazla ayrıntı yayınlamadı.

İngiliz basınında ise sette çok zorlu koşullar olduğuna dair haberlere yer verdi. The Sun'ın haberine göre bazı yarışmacılar seti 'savaş alanına' benzetti.

Katılımcılar, hareketsiz kalmaları gereken Kırmızı Işık, Yeşil Işık oyununun çekimlerinin -1 derecede yapıldığını ve en az bir kişinin sedyeyle hastaneye kaldırıldığını savundu. Bir katılımcı ise "Yarışmacılar hipotermiye girecek olsalar bile oyunda kalmaya çalışıyordu çünkü çok büyük bir para söz konusuydu" dedi.

Netflix'ten yapılan açıklamada ise "Oyuncularımızın ve ekibimizin sağlığını ve güvenliğini derinden önemsiyoruz ve tüm uygun güvenlik prosedürlerine yatırım yaptık. Sette çok soğuk olmasına rağmen ki katılımcılar buna hazırlıklıydı, ciddi yaralanma iddiaları doğru değil" denildi.

Açıklamada üç kişinin hafif tıbbi durumlar nedeniyle tedavi edildiği ve sağlık görevlilerinin her zaman sette olduğu belirtildi.

ÖDÜL NE KADAR?

Gerçek Squid Game'de 456 yarışmacı. Kazanan kişi realite şov tarihindeki en büyük nakit ödül olarak 4,56 milyon dolar alacak.

Bu arada, hit program “Squid Game”in ikinci sezonu onaylandı. Henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı.