Elon Musk'tan 'Threads' mesajı: Dava haberi için bu yorumu yaptı

Musk'tan Zuckerberg'e 'Threads' yanıtı var: Rekabet iyi fakat hile iyi değil

Meta'nın twitter'a çok benzeyen yeni twitter rakibi Threads uygulaması yaklaşık AB dışındaki 100 ülkede faaliyete geçti. Threads ilk gün 30 milyon kullanıcıyı geçtiğini duyurdu.

TWITTER DAVA AÇABİLİR

Twitter'dan ise Meta'ya taklit uyarısı var. Haber sitesi Semafor, Twitter'in avukatı Alex Spiro'nun Mark Zuckerberg'e gönderdiği mektubu yayımladı.

Spiro mektubunda Meta'nın Twitter'in ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyetini sistematik, kasıtlı ve yasa dışı bir şekilde kötüye kullandığına dair ciddi endişe duyulduğunu söylüyor. Mektupta Meta'nın geçen yıl eski Twitter çalışanlarını işe aldığı; şirketin kasıtlı olarak bu çalışanları birkaç ay içinde Meta'nın "taklit" Threads uygulamasını geliştirmeleri için görevlendirdiği öne sürülüyor.

Mektupta twitter'ın fikri mülkiyet haklarına atıfta bulunuluyor ve Meta'nın Twitter'in ticari sırlarını ve gizli bilgilerini kullanmayı durdurması için acil adım atması isteniyor. Mektupta twitter'ın haklarını korumak için yasal yollara gidebileceği vurgusu da var.

MUSK'TAN THREADS YORUMU

Twitter'ın avukatı Alex Spizo özetle “Gizli bilgilere erişimi olan eski çalışanları işe alarak Twitter’ın bir kopyasını yaptılar” diyor. Twitter'ın sahibi Elon Musk ise twitter'da Meta'ya dava açılacağı iddia edilen habere verdiği yanıtta Mark Zuckerberg'e karşı iğneleyici bir dil kullandı. Musk'ın yorumu şöyle oldu: Rekabet iyi fakat hile iyi değil.