Elon Musk'ın X'te yaptığı son değişiklik, rakibine yaradı

Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X'te yapılan son engelleme değişikliği, rakibi Bluesky'a doğru muazzam bir kullanıcı göçü başlattı.

Elon Musk'ın X'te yaptığı son değişiklik, rakibine yaradı

Elon Musk’ın X’i satın almasının ardından yaptığı değişiklikler, pek çok kullanıcının farklı bir platform arayışına girmesine sebep oldu. Görünüşe göre ünlü milyarderin yaptığı son değişiklikler de daha fazla kullanıcıyı platformdan uzaklaştırıyor ve birçoğu, rakip sosyal medya platformu Bluesky’a akın ediyor.

Hatta o kadar fazla kişi geçiş yaptı ki, gelen yeni kullanıcı hacmi, Bluesky’ın kısa süreliğine kapanmasına yol açtı. X’i bu kadar fazla kişinin bir anda terk etmesine sebep olan temel değişiklik, Musk’ın platformunun “Engelle” düğmesinin çalışma biçiminde yaptığı değişiklikti.

Aslında Eylül ayında duyurulan değişiklik, artık uygulanmaya başlandı. Bu değişiklikle beraber, bundan sonra engellediğiniz X kullanıcıları (genel) gönderilerinizi hala görebilecekler ancak onlarla hiçbir şekilde etkileşime giremeyecekler.

Daha önce, engellenen kullanıcılar hiçbir gönderiyi (veya engellendiğine dair bir mesaj dışında hiçbir şeyi) göremiyordu. Tahmin edilebileceği gibi, bir kişinin herhangi bir sebepten dolayı engellediği bir hesap tarafından görülebilecek olması, kullanıcılar için pek çok sorunu beraberinde getirebilir.

Twitter'dan Bluesky'a göç hızlandı

The Independent’ın bildirdiğine göre, engellemenin ne anlama geldiğinin gevşetilmesi yönündeki bu kararın onayı, X’ten, Twitter'ın eski kurucu ortağı ve CEO'su Jack Dorsey’in ortak kuruculuğunu yaptığı Bluesky’a doğru büyük bir göçe yol açtı. Bluesky tarafından paylaşılan bir gönderiye göre, X’in engelleme işlevindeki değişikliği duyurmasından sonraki 12 saat içinde platform, 100.000’den fazla yeni kullanıcı kazandı.

X’in kararı sebebiyle platform değişikliği yapan kullanıcı sayısı o kadar fazlaydı ki, Bluesky birkaç saatliğine kapandı ve X’ten ayrılan bazı kullanıcılar kaydolamadıklarını ve zaten kayıtlı olan bazıları da oturum bile açamadıklarını belirttiler. Neyse ki Bluesky sadece birkaç saat içinde hizmeti tekrar çalışır duruma getirmeyi başardı ve platform artık sorunsuz bir şekilde çalışmasına devam ediyor.

Bu arada Bluesky, geçtiğimiz gün içinde de yarım milyon yeni kullanıcı kazandığını açıkladı.