Elon Musk'ın twitter'la ilgili iddiası çabuk çürütüldü

Elon Musk, twitter'ın diğer web siteleri için en büyük yönlendirme kaynağı olduğunu düşünüyor. Bu iddiasını twitter'da paylaştı ancak veriler Elon Musk'ın iddiasını kesin bir dille çürütüyor.

Elon Musk'ın twitter'la ilgili iddiası çabuk çürütüldü

Elon Musk, cumartesi günü paylaştığı bir tweette platformun diğer web sitelerine en büyük trafik yönlendirme kaynağı olduğunu öne sürdü. Yani Musk'a göre twitter'da paylaşılan linkler nedeniyle diğer siteler büyük oranda tıklama kazanıyor. Ancak özellikle yayıncıların da yakından bildiği gibi bu iddia doğru değil ve Musk'ın takipçileri tarafından kısa sürede çürütüldü.

Kullanıcılar link tıklama oranlarında ve diğer web sitelerine giden trafikte önde gelen platformun facebook olduğunu yazdı.

Bir ürün geliştiricisi olan Tom Coates, Musk'ın arama motorlarını görmezden gelse bile yorumunun %100 yanlış olduğunu paylaştı. Coates, Datereportal'ın Ocak ayı raporunu paylaştı. Twitter, Datareportal'a göre Ocak ayında yönlendirmelerin %7,7'sini, Facebook için %74,1'ini oluşturdu.

Twitter ise yetişkin web sitesi Pornhub'ın hemen üzerinde trafik için 9. sırada yer aldı.

NiemanLab tarafından alıntılanan; veri analizi sitesi parse.ly tarafından 2016 yılında yapılan bir araştırma , ortalama bir haber kuruluşunun trafiğinin yalnızca %1,5'ini Twitter'dan oluşturduğunu ve yayıncıların ilk %5'inin tıklamalarının %11'ini platformdan aldığını bulmuştu.

Eski Twitter çalışanı Claire Díaz-Ortiz da iddianın yanlış olduğunu ve şirketin Facebook gibi sitelerden çok daha az bir orana sahip olduğu iyi bilindiği için reklamverenlere kendisini hiçbir zaman tıklama üzerinden satmayacağını yazdı.

Musk, geçen hafta şirketin günde 4 milyon dolar kaybettiğini söyledikten sonra Twitter'ı karlı hale getirmenin yollarını arıyor.