Elon Musk, Tesla'nın değerini nasıl 43 kat artıracağını açıkladı

Elektrikli araçları dünyaya kabul ettirmeyi başaran Musk şimdi Tesla'ya yeni bir hedef daha koydu. Ünlü milyarder, İnsanlara hizmet edecek, ev işlerini yapacak yapay zekalı insansı robotlar sayesinde şirketin değerini 43 kata kadar artırabileceğine inanıyor.

Elon Musk, Tesla'nın değerini nasıl 43 kat artıracağını açıkladı

Giderek yaşlanan nüfus, yakında gençlerden fazla yaşlıya ev sahipliği yapan ülkelerin ortaya çıkmasına neden olacak. Ve bu yaşlı nüfusun bakımının nasıl yapılacağı soruları herkesin aklını meşgul ediyor.

Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk, 56 milyar dolarlık dev performans ikramiyesini aldıktan sonra şimdi Tesla hissedarlarını insansı robotlar yapmaya ikna etmeye çalışıyor.

Musk'ın Tesla hissedarlarına yaptığı konuşmaya göre, şirketin yapay zekalı insansı robotlar üretmeye başlaması halinde, 580 milyar dolar piyasa değerinin 25 trilyon dolara çıkması mümkün olacak. Bu, hisse fiyatlarının 43 katına çıkması demek.

Elon Musk'a göre yakın gelecekte, Star Wars'taki C-3PO gibi insansı robotların evlerde günlük işleri yapması son derece normal bir durum olacak ve bu robotları üreten şirketler büyük bir talep patlamasına yetişmek zorunda olacak. Dünyadaki yaşlanan nüfus da Elon Musk'ın öngörüsünü doğruluyor, üstelik yaşlanan nüfusun büyük bir bölümünün onlara bakacak bir çocuğu da bulunmuyor. Dolayısıyla ev işlerini sağlıklı şekilde devam ettirmek, temizlik yapmak, getir götür işlerini yapmak için insansı robotların önemi giderek artacak.

Un var, yağ var, şeker var, o zaman ne yapıyoruz?

Elbette henüz bu robotlar geliştirilmiş değil, ancak bu tür robotları geliştirip ticari ürüne dönüştürmek için tüm bileşenler mevcut. Yapay zeka çalışmaları son derece ilerledi. Robotik teknolojiler insansı mekanik robotları hayat geçirmenin eşiğine gelmiş durumda. Robotları ince işleri yapmasına olanak sağlayan yapay kaslar, yapay eller, parmaklar mükemmele yakın şekilde çalışıyor. Yani, un var, yağ var, şeker var ve Musk artık helva yapmak istiyor. Bunun ilk kanıtı ise, şimdiye dek çok büyük bir numarasını görmesek de, Tesla'nın Optimus robotu olabilir.

Musk'ı tanıyorsak, ilk birkaç müşterinin robotlar tarafından dayak yiyip yaralanması pahasına, bu teknolojiyi ve Optimus robotlarını geliştirip satmaya başlayan ilk şirket olmak için her şeyi yapmaya hazır olduğunu da biliyoruz. Son bir yıldır hem X hem de Tesla üzerinden, yapay zekaya milyarlarca dolarlık yatırım kararları almasının arkasındaki nedenlerden birinin de bu robotları mümkün kılmak olduğunu düşünebiliriz.