Elon Musk, şimdi de uzayda mahsur kalan astronotları kurtaracak

Galaksiler Fatihi Elon Musk'ın kariyerinde yeni bir dönüm noktasına daha şahit olabiliriz. NASA, uzayda mahsur kalan astronotları kurtarması için Elon Musk'ın kapısını çaldı.

Elon Musk, şimdi de uzayda mahsur kalan astronotları kurtaracak

NASA yöneticisi Bill Nelson, yaptığı açıklamada ISS'te mahsur kalan ABD'li astronotlar Sunita Williams ve Barry Wilmore'un önümüzdeki Şubat ayında SpaceX Crew-9 göreviyle Dünya'ya geri döneceklerini duyurdu.

NASA'nın Boeing uzay aracı Starliner ile ISS'a giden astronotlar, Starliner'ın motorlarında ve diğer aksamlarında çıkan sorunlar nedeniyle bir türlü geri dönemiyor. NASA Ticari Mürettebat Programı yöneticisi Steve Stich'e göre, “Yaz boyunca daha fazla veri elde ettikçe ve bu verilerin belirsizliğini anladıkça, en iyi hareket tarzının Starliner'ı mürettebatsız olarak geri döndürmek olduğu bizim için çok açık hale geldi” dedi. Yani NASA, Starliner'ın gezegenimize sağlam şekilde dönebileceğinden emin değil. Bu yüzden de astronotları bu uzay aracıyla geri getirmek istemiyor.

İki astronotun, Boeing'in Starliner'ının 5 Haziran'da başarıyla fırlatılmasının ardından aynı uzay aracıyla Dünya'ya paraşütle geri dönmeden önce UUİ'de sadece sekiz gün geçirmeleri planlanmıştı. Ancak bu misafirlik 80 günden uzun sürdü. Ve daha da sürecek gibi görünüyor.

Açılın, benim uzay gemim var!

NASA Şubat ayında Elon Musk'ın insanlı uzay aracı Crew-9'u ISS'e göndermeyi planlıyordu. Şimdi bu göreve, mahsur kalan iki astronotu da Dünya'ya geri döndürmek eklendi.

Böylece Elon Musk, sayısız sıfatının yanına, uzayda zor durumda kalmış astronotları kurtaran uzay kahramanı olarak da adını tarihe yazacak gibi görünüyor. Bu arada, astronotları uzaydan geri getirme operasyonunun X'te canlı yayınlanan büyük bir şova dönüştüğünü ve uzay gemisinin üzerine DogeCoin sembolü çizildiğini görürsek de şaşırmayalım.