Elon Musk, şimdi de kafayı bu adama taktı

ABD'de ünlü bir plajın çevresindeki evleri satın alıp halkın plaja erişimini yasa dışı olarak engelleyen bir milyarder, Elon Musk'ın alaycı tweet'lerinin hedefi oldu. Ama susup kenara çekildiğini de sanmayın.

Elon Musk, şimdi de kafayı bu adama taktı

Elon Musk, canı istediğinde istediği kişiyle dalga geçip alay edebilmek için Twitter'ı satın aldığından beri dünyanın en mutlu insanı olabilir. Hesabının kapatılma korkusu olmadan milyarder iş adamlarıyla alay edebilen Musk şimdi de kafayı ABD'de halka açık bir sahili kapatıp insanları plaja sokmayan bir iş insanına taktı.

Sun Microsystems'ın ortaklarından olan Vinod Khosla, 15 yıldır ABD'nin ünlü Martins plajını halka kapatmak için her yolu deniyor. Buradaki evleri satın alan iş adamı, sahile inen yolları da kesiyor, etrafa güvenlik görevlilileri koyuyor ve bir şekilde sahile ulaşmaya çalışan halkı tehditle korkutarak plajdan gönderiyor.

Pek çok sivil toplum örgütü tarafından hakkında dava açılan Khosla bu davaları kaybettiği halde, uygulamalarını devam ettirerek insanları yıldırmaya çalışıyor.

Şimdi Musk da yapay zekaya çizdirdiği ve üzerinde halk giremez yazan bir görseli paylaşarak, iş adamıyla alay etti.

Bu durum Khosla'a yı sinirlendirdi ve bir dizi tweet'te Musk'a yüklendi. Görselin yapay zekaya uydurulmuş yalan bir görsel olduğunu ama kimsenin "yalan" haber yaydığı için Musk'ı X'ten atamadığını anlatıp şikayet ederken, Musk bu mesajlara da alaycı bir tonla cevap vererek, "Halk plajına erişimi kısıtlamanız hakkında bir pankart yaptığım için üzgünüm. Lütfen beni affedin" diye yazdı.

Peki, Musk neden bu adama sardı?

Aslında söz konusu iş adamı, Demokrat Parti'nin destekçileri arasında yer alıyor ve Cumhuriyetçi Parti'yi desteklediğini açıkça ilan eden Musk, Twitter üzerinden Demokratların aslında halkın malını ve haklarını nasıl gasp ettiğini göstermeye çalışıyor.

Musk ayrıca yasal olarak halka açık olması gereken plajda bir parti düzenlemek için milyonlarca takipçisini de davet etti. Eğer dediğini yapacak olursa, adamın evinin önünde 40 gün 40 gece süren çok gürültülü bir plaj partisi tertipleyip bunu da bütün dünyanın göreceği şekilde canlı yayınlayabilir.