Elon Musk, sessiz sedasız sildiği bir tweet nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı

Elon Musk, bir komplo teorisinin yayılmasına neden olan ve sessiz sedasız sildiği bu tweet nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı.

Elon Musk'a özür dilettiren tweet: Önce yazdı, sonra sildi...

Twitter CEO'su Elon Musk, ABD Temsilciler Meclisi eski başkanı Nancy Pelosi'nin eşi Paul Pelosi'ye Ekim ayında düzenlenen vahşi saldırıyla ilgili asılsız bir komplonun yayılması ve güçlendirilmesindeki rolü nedeniyle kamuoyundan özür diledi. Musk'ın geri adım atması, Pelosi'nin hayatına kastedildiğini gösteren polis kamerası görüntülerinin yayınlanmasından birkaç gün sonra geldi.

Bir zamanlar Bill Clinton'ı kendisine tecavüz etmekle suçlayan Juanita Broaddrick'in "Solcu aptallar @elonmusk'un Pelosis'ten özür dilemesini istiyor. Ne için? İç çamaşırlı iki adam arasında geçen şüpheli ve tuhaf bir durum için" şeklinde bir tweet attı. Buna yanıt olarak Musk, "Yine de özür dilerim" yazdı.

Söz konusu makalede Paul Pelosi'nin cinsel yönelimine ilişkin asılsız söylentiler yeniden gündeme getirilmiş, Pelosi'nin sarhoş olduğu ve saldırı gecesi bir erkek eskortla kavga ettiği iddia edilmişti. Bu iddiaların her ikisinin de yanlış olduğu ek raporlar ve polis tarafından yapılan açıklamalarla kanıtlandı. Musk'ın özür dilemesine neden olan tweet'i "Bu hikâyede göründüğünden daha fazlası olabileceğine dair küçük bir olasılık var" şeklindeydi. Musk, günler sonra ek bir açıklama yapmadan tweet'ini silmişti.

Musk'ın sildiği tweet

Yakın zamanda yayınlanan San Francisco Polisi'ne ait kamera görüntülerinde saldırgan olduğu iddia edilen 42 yaşındaki David Depape ve Pelosi'nin ellerinde bir çekiç olduğu görülüyor. Olay yerindeki polis, Depape'yi Pelosi'nin elinden çekici almadan dakikalar önce çekici bırakması için yönlendiriyor. Depape daha sonra polis kendisini zapt etmeden önce Pelosi'nin kafasına çekiçle şiddetli bir şekilde vuruyor. Yaralanan Pelosi yere düşüyor ve üç dakika boyunca kendi kanından oluşan bir havuzun içinde baygın yatıyor. Depape şimdi cinayete teşebbüs ve ölümcül silahla saldırı suçlamalarıyla karşı karşıya.