Elon Musk, koca bir ülkeye savaş açtı

Brezilya hükumeti ile Elon Musk arasında X kaynaklı giderek büyüyen bir kavga var ve şimdi Brezilya Elon Musk'ın Starlink'ini de kavgaya dahil etmiş durumda.

Elon Musk, koca bir ülkeye savaş açtı

Brezilya'da çarşı çok fena karıştı. Ülkede yargı mercileri, X'te bazı hesapların kapatılmasını istedi. Ancak Elon Musk bunu yapmayacağını söyleyince tüm platforma yasak geldi.

Tabi Elon Musk bunun altında kalır mı? Brezilya hükumetine verdi veriştirdi, Brezilya bakanları ve iktidar çevresi de Musk'a sataşmaktan geri duramadı, ortalık karıştıkça karıştı.

Fakat işler bununla da kalmadı. Son olarak Brezilya mahkemeleri, X'i engellemesi için ülkedeki internet servis sağlayıcılarına gönderdiği emri, Starlink'e de gönderdi. Starlink'in sahibi Elon Musk ise buna gülerek cevap verdi ama bu kez de Starlink'in Brezilya'da yasaklaması gündeme geldi.

X'in, yani eski adıyla Twitter'ın Brezilya'da ödenmemiş para cezaları da bulunuyor. Brezilya hükumeti, X'in yeniden erişime açılması için hem mahkeme kararlarını uygulanmasını hem de para cezalarını ödemesini istiyor.

Bu gelişmenin ardından Musk, Starlink üzerinden X'e erişimi, Brezilya için durdurdu. Ama bu kararı, Brezilyalı yetkililere karşı pes ettiği anlamına gelmiyor.

Elon Musk, Brezilya'ya savaş açtı

Ancak bu noktada sorun şu ki, dünya çapında efsanevi bir trol olan milyarder iş insanı Elon Musk adeta "bana bulaşmayacaktınız" dercesine, sabah akşam Brezilya hükumetine sataşıyor, alay ediyor, laf atıyor, Brezilyalı muhaliflerin iktidara salladığı tweet'leri retweet yapıyor, Brezilya'yı tüm platformda yerden yere vuruyor. Hatta Brezilya halkını sokaklara inerek iktidarı devirmesi için isyana bile çağırıyor. Üstelik bu çağrıları karşılıksız da kalmıyor. Brezilya'da geniş kalabalıklar mütemadiyen protestolar için toplanarak hükumeti istifaya çağırıyor.

Bu örnekle beraber Musk, Mark Zuckerberg gibi ceza yiyince sus pus oturup köşesine çekilen bir sosyal medya patronu olmadığının da altını çiziyor.

Ne diyelim, ne yaparsanız yapın, sakın Musk'ın diline düşmeyin.