Elon Musk bunu beğenmedi: X'in değeri yerle bir...

Elon Musk'ın daha önce Twitter adıyla bilinen X'i, değer kaybetmeye devam ediyor. Son raporlar, şirketin değerinin ilk satış fiyatının dörtte birinin bile altına düştüğünü gösteriyor.

Elon Musk bunu beğenmedi: X'in değeri yerle bir...

Elon Musk, 2022’de Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldı. Ancak yatırım şirketi Fidelity’nin yeni bir mali açıklamasına göre, artık adı X olan şirketin bugünkü değeri bunun dörtte birinin bile altında kalıyor.

İlk olarak Techcrunch tarafından fark edildiği üzere, yatırımcının yeni yayınlanan mali belgeleri X Holdings Corp’un ciddi bir değer kaybı yaşadığını gösteriyor. Musk iki yıl önce Twitter’ı satın aldığında, Fidelity Blue Chip Fonu aracılığıyla şirkete 19,66 milyar dolar yatırım yaptı. Ancak şu anda Fidelity, bu yatırımın değerinin o zamandan bu yana %78’den fazla düşerek 4,19 milyar dolara gerilediğini tahmin ediyor.

Ayrıca bu, yatırım şirketinin sosyal medya sitesi hakkında tahminlerini küçülttüğü ilk sefer de değil. Yapılan mali açıklamalar, X’in değerlemesinin düzenli bir şekilde düştüğünü gösteriyor. 2022’deki ilk yatırımından bir yıl sonra, değer tahmini %65 düştü ve her mali açıklamayla beraber düşmeye devam ediyor. Fidelity, Temmuz ayının sonunda hisselerini 5,5 milyar dolar olarak değerlendirdi.

Twitter’ın X’e dönüşümünü ve Musk’ın reklam verenlere “beğenmiyorlarsa gitmelerini” (biraz daha kaba bir dille) söylemesinin ardından sosyal medya şirketinin gelirinin çok büyük bir kısmını kaybettiği düşünülürse, bu değerlemelerin neden düştüğünü görmek zor değil.

Daha yakın zamanlarda X’in Brezilya’da yasaklanmasıyla beraber de kullanıcı sayıları daha da azaldı. Musk, sonunda yapılan talepleri kabul etmeden önce ülkedeki bir yargıçla mücadeleye girdi. Ancak talepleri kabul etmesinden önce Brezilya’daki milyonlarca kullanıcı zaten başka sosyal medya sitelerine geçmişti ve hala platforma geri dönüp dönmeyecekleri belli değil.