Elon Musk, bu sefer de "w" harfini kaldırdı; Twitter'ın ismini "Titter" yaptı

Geçtiğimiz günlerde Twitter logosunu Dogecoin logosu ile değiştiren Elon Musk, şimdi de Twitter'ın "w" harfini ortadan kaldırdı, sosyal ağın adını "Titter" yaptı.

Elon Musk, bu sefer de "w" harfini kaldırdı; Twitter'ın ismini "Titter" yaptı

Adını Harry Bölz olarak değiştiren Twitter CEO'su Elon Musk, birkaç gün önce Twitter binasında asılı olan tabeladaki "w" harfini beyaz bir muşamba ile örtmekten sorumlu olduğunu doğruladı ve “Titter” karmaşasını da başlatmış oldu.

Musk’ı bir süredir takip edenler, dünyanın en zengin insanlarından biri olan teknoloji milyarderinin küçük bir çocuğun mizahına sahip olduğunun farkındadır. En sevdiği şakaların “tits” (memeler) kelimesini içerdiği göz önüne alındığında, San Francisco'daki Twitter genel merkezi tabelasındaki “w” harfini beyaz bir muşambayla kaplanmış fotoğraflarının internette yayılması şaşırtıcı olmadı. Musk, fotoğraflar yayılmaya başladığı sırada kayıp harfin sorumluluğunu üstlenmemiş olsa da, bunun üzerinde bir etkiye sahip olduğu belliydi.

Yeni “Titter” tabelası, Musk hayranlarından övgüler alırken, Twitter'ın bina sahibini pek eğlendirmedi. Musk'ın söylediğine göre, Twitter'ın bina sahibi, yasal olarak şirketin tabelasında “Twitter” adını tutması gerektiğini söyledi. Milyarderin çözümü ise “w” harfini arka plan rengiyle boyamak oldu. Musk, Pazar gecesi gönderdiği tweet’te “Sorun çözüldü!” duyurusunu yaptı.

Musk'ın bu konuda Twitter'da yaptığı diğer şakalar arasında, “Texas Institute of Technology & Science” (kısaltması “TITS”) adında yeni bir üniversite kurmak yer alıyor.

Musk, 29 Ekim 2021'de yeni okuluna atıfta bulunarak "Epik bir ürün olacak" dedi. Musk'ın birçok fikri gibi bu okul asla kurulmadı.

Ayrıca geçtiğimiz yıl Musk, Twitter'ın adını "Titter" olarak değiştirip değiştirmemesi konusunda takipçileri arasında bir anket de düzenlemişti.

Yine de Twitter'ı "Titter" olarak yeniden adlandırmak ve ev sahibinin isteklerine karşı çıkmak şu anda pek de iyi bir plan gibi görünmüyor. Ocak ayında, ev sahibi SRI Nine Market Square LLC, San Francisco'daki genel merkezi ve diğer zararlar için Twitter'a 6,7 milyon dolarlık ödenmemiş kira davası açtı. Aynı ay Twitter, Birleşik Krallık'ta Kral III. Charles'ın mülklerini yöneten Crown Estate tarafından Londra ofislerine kira ödemediği için dava edildi.

Musk, geçtiğimiz Ekim ayında 44 milyar dolarlık Twitter satın alımını tamamladığından beri, şirket faturalarını ödememesi ve sözleşmelerinin maliyetlerini düşürmek için pazarlık yapmasıyla tanınır hale geldi. “Yeni” Twitter'ın yakın tarihinin bir noktasında, Musk tüm bina görevlerini işten çıkardıktan sonra çalışanlar şirketin üst düzey ofislerine kendi tuvalet kağıtlarını getirmek zorunda kaldılar.

Tüm bu olaylar, eski Twitter'a aşina olanları şok ederken, ne yazık ki büyük bir şaka olarak bilinmeye başlayan “yeni” Titter için pek şaşırtıcı gözükmüyor…