İnanması güç ama 13 yaşında üniversiteden mezun oldu, sırada yeni hedefi var

13 yaşındaki Elliott Tanner, Minnesota Üniversitesi fizik bölümünden 3.78 not ortalaması ile mezun oldu.

13 yaşında çift bölüm bitirdi

Elliott Tanner, 13 yaşında Minnesota Üniversitesi fizik bölümünden yeni mezun oldu. Livescience'ın haberine göre Elliott Tanner kısa süre önce Minnesota Üniversitesi'nden fizik alanında lisans ve matematik alanında da yan dal yapmış.

ABD tarihindeki en genç üniversite mezunu unvanı 1992 yılında 10 yaşındayken Güney Alabama Üniversitesi'nden antropoloji alanında lisans derecesi ile mezun olan Michael Kearney'e ait .

Elliott'un annesi Michelle Tanner, WordsSideKick.com'a “İnanılmaz bir öğrenme kapasitesine sahip, aynı zamanda kibar ve eğlenceli bir insan” diyor.

Elliot Tanner

Elliott, ebeveynleri gerekli fonları toplayabilirse doktora yapmayı planlıyor, gelecekte Minnesota Üniversitesi'nde profesör olmayı istiyor.

Elliott'un ailesi, oğullarının yetenekli olduğunu ilk kez o okula başlamadan önce fark etmiş. 3 yaşından itibaren olağanüstü dil ve matematik becerileri sergileyen Elliott 5 yaşındayken yerel anaokuluna kaydolmuş ancak geleneksel bir eğitim deneyiminin onun için uygun olmayacağı anlaşılınca çabucak okuldan alınmış.

Annesi, "5 yaşındayken, diğer çocuklar oyun alanında Süpermen gibi davranırken parçacık hızlandırıcılardan bahsediyordu. Elliott, bilgiyi bizim sağlayabileceğimizden daha hızlı öğrenip tüketti. Odası, hemen okuyacağı ders kitaplarıyla doluydu. Doğum günü parasını oyuncaklar veya oyunlar yerine kitaplara harcamayı tercih ediyor" diyor.

Elliott ve ailesinin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri çevreden gelen yorumlar. Annesi, "İnsanlar, Elliott'ın çocukluğunun ondan çalındığına dair bir önyargıya sahip görünüyor. Ancak Elliott kendi yaşındaki çocuklarla etkileşim kurmaktan her zaman zevk alıyor. Mahalledeki çocuklarla oynamayı seviyor" diyor.

Elliott, Minnesota Üniversitesi'nin fizik doktora programına kabul edildi ve önümüzdeki akademik yılda doktorasına başlayacak. Ailesi şimdi eğitimi için fon topluyor.