Ekran kartlarında sona mı gelindi?

Intel'in yeni ekran kartı denemesi olacak olan Larrabee, birçok kalıbı kırmaya aday...

Intel, Nvidia ve AMD...

AMD ve Nvidia... Yıllardır bu iki büyük firma amansız mücadelesini sürdürüyor. Birbirine olan üstünlükleri zaman zaman değişen bu ikili, ekran kartı pazarının da geleceği hakkında bize ipuçları veriyor.

Ancak Intel, ekran kartları konusunda ezberi bozacak gibi görünüyor. Intel'in henüz ortaya çıkardığı Larrabee, grafik işleme teknolojisine yeni bir boyut kazandırıyor. Eğer Intel'in hesapları tutarsa, GPU teknolojisinde köklü bir değişikliğin ortaya çıkması ve bunun sonucu olarak AMD ve Nvidia'nın artık varolma mücadelesine girmesi bile söz konusu olabilir.

Fakat Larrabee'nin getireceği yenilik sadece grafik ile de sınırlı değil: Intel, Larrabee ile getireceği yeni bir mimariyle CPU teknolojisini de yeniden tanımlayacak.

45nm silikon teknolojisi üzerine kurulu olacak olan Intel'in ilk harici ekran kartı denemesi Larrabee yongalarının en az 32 çekirdeğe sahip olacağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Ekran kartı ve işlemcinin bir karışımı olması beklenen Larrabee mimarisi üzerine kurulu çiplerin 2009'un sonlarına doğru ya da 2010'un başlarında satışa sunulması planlanıyor.

Okuyucu Yorumları