Efsane rock grubu KISS, "ölümsüz" olmanın yolunu böyle buldu

4 yıldır süren veda turnesinin son gösterisinde Kiss, kendisini eğlence dünyasında temsil etmeye devam edecek yeni dijital avatarlarını tanıttı. Bu avatarlar, ilerleyen zamanlarda grup yerine konserler düzenleyecek.

Efsane grup "ölümsüz" olmanın yolunu böyle buldu

Tüm zamanların en büyük glam rock gruplarından biri olan Kiss, dört yıldır devam eden End of the Road turnesinin son gösterisini, New York'taki Madison Square Garden'da gerçekleştirdi. Aslında Kiss, daha önce de birçok defa veda turnesi gerçekleştirmişti ancak bu seferki gerçek gibi görünüyor.

Gösterinin sonunda Kiss, son şarkısını çalmayı bitirdikten sonra bir ateş ve duman yağmuru içinde kayboldu. Duman kaybolduktan sonra ise ışıklar söndü ve sahnenin arkasındaki ekranda fantastik bir gezegende dört figür silueti gözüktü. İşte bunlar; Kiss'in yeni dijital avatarları.

Ayrıca gösterinin çok daha havalı bir başka tarafı daha var: Grubun görüntülerinin yansıtıldığı yarı saydam ekranlar, gösteriye fütüristik bir Blade Runner havası kattı.

Sonrasında avatarların şarkı söylemesiyle birlikte video sona erdi ve izleyicilere KISS logosunun altında dört avatarın "A NEW ERA BEGINS" yazılı bir resmi gösterildi.

Elbette bu bahsedilen "yeni dönem" avatarların para kazanacağı dönem. Gösterinin arkasındaki şirket Pophouse Entertainment, ABBA Voyage gösterisinde ABBA'nın genç, dijital versiyonlarıyla bir yılı aşkın süredir bunu zaten yapıyor. Doğal olarak yarım asırdır azimle imajını pazarlayan bir grup olan Kiss, böyle bir ortaklık için uygun görünüyor.

Pophouse bugün yaptığı bir basın açıklamasında Kiss'in Industrial Light & Magic tarafından yaratılan avatarlarını kullanarak konserler düzenleyeceğini söyledi.