Efsane Ford modelleri Bronco ve Mustang, e-bisiklet olarak geri dönüyor

Ford, Bronco ve Mustang'den ilham alan yeni e-bisikletlerini duyurdu. e-bisikletler maksimum 750W güç ve 85Nm tork üreten motorlarla gelecek.

Efsane Ford modelleri Bronco ve Mustang, e-bisiklet olarak geri dönüyor

Son günlerde yeni patentleriyle gündem olan otomotiv devi Ford, yeni yaptığı bir açıklamada en ikonik markalarından ikisi olan Bronco ve Mustang’den ilham alan iki yeni e-bisikleti tanıtmak için bisiklet şirketi N plus ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Elbette otomobil üreticilerinin müşterilerin ilgisini çeken elektrikli bisikletler üretmek için ortaklık kurmaları yeni bir şey değil. Daha önce GM, Porsche, Jeep, Polestar ve diğer pek çok şirket aynı yolu izleyerek çeşitli derecelerde başarı elde ettiler. Ancak Ford, şirketin en köklü iki modeline doğrudan bağlı oldukları için bu bisikletlerin benzersiz olacağını söylüyor.

Bronco e-bisiklet

Bronco e-bisiklet oldukça sağlam bir yapıya sahip olacak ve engebeli arazilerle başa çıkabilecek şekilde tasarlanacak. Şirket, bisikletin maksimum kapasitesi için 85 Nm tork üreten 750 W'lık bir göbek motoruna sahip olacağını söylüyor. Ayrıca bu bisiklet, Ford’un “GOAT” adını verdiği ve “Her Tür Araziden Geçer” anlamına gelen çift süspansiyon sistemine de sahip olacak. Ayrıca Bronco markalı bisiklet, motosikletten ilham alan özel bir seleye sahip olacak.

Bronco e-bisiklet, saatte 45 kilometreye kadar çıkabildiğini ancak gaz kelebeğinin olmadığını gösteren bir şekilde Sınıf 3 olarak tanımlanıyor. Bisikletin bataryası, rotaya, sürüş tarzına ve güç kullanımına bağlı olarak onu 100 kilometreye kadar taşıyabilecek ve pilin tamamen şarj edilmesi 3,5 saat kadar sürecek.

Mustang e-bisiklet

Mustang tarafında ise, her ikisi de Bronco e-bisiklet ile benzer performans özelliklerine sahip iki e-bisiklet yer alıyor. Standart Mustang e-bisiklete, yalnızca Ford bayileri aracılığıyla temin edilebilecek sınırlı sayıdaki Mustang 60th Anniversary Edition modeli eşlik edecek. Ford, her iki bisikletin de “ikonik spor otomobili taklit edecek” bir yol tutuşu sağlayacağını söylüyor.

Hem Bronco hem de Mustang bisikletler dört pistonlu hidrolik frenlerle ve hız, pil ömrü ve menzil gibi gerçek zamanlı bilgiler sağlayacak tam renkli merkeze monte LCD'lerle gelecek. Ancak özelliklerinden tahmin edilebileceği gibi, bu bisikletler pek ucuz olmayacak. Bronco e-bisiklet 4.500 dolardan başlayacak ve standart Area 51 dışındaki bir boya rengi için ek 350 dolar ödenmesi gerekecek. Mustang e-bisiklet ise 4.000 dolara satılacak ve temel karbonize metalik grinin dışında bir renk seçimi için benzer bir opsiyona sahip olacak. Her iki bisiklet için de şirketin web sitesinden ön sipariş verilebiliyor ve teslimatların bu yılın sonlarında başlaması bekleniyor.