EA Sports FC 25 Kariyer Modu için büyük değişiklik yolda

Futbol "erkek" oyunu gibi görünüyor olsa da dünyanın pek çok ülkesinde kadınlar ligi var ve şimdi EA'nın popüler futbol oyunu FC 25'in kariyer modunda da kadın futbolcular yerlerini alıyorlar.

EA Sports FC 25 Kariyer Modu için büyük değişiklik yolda

Euro 2024 ve Avrupa futbol liglerinin yeniden başlaması arasındaki kısa yaz arasındayız ama futbolla ilgili gelişmeler bitmiyor. EA'nın artık FIFA olarak adlandırılmayan FC serisinin yeni oyununda büyük bir sürpriz bizi bekliyor.

Bu yıl oyunda birçok değişiklik var, ancak tartışmasız en büyük başlık EA Sports FC 25'in serinin tarihinde ilk kez kadın futbolunu kariyer modlarına ekleyecek olması.

Beş büyük kadın ligi Menajer ve Oyuncu Kariyer Modlarında mevcut olacak: İngiltere Kadınlar Süper Ligi, ABD'deki NWSL ve Fransa, İspanya ve Almanya'daki en iyi ligler. Kadınlar Şampiyonlar Ligi de oyuna dahil edilecek.

Kadın ve erkek oyuncular arasında ne farklar var?

Eşitliği sağlamak için Kariyer Modlarının tüm özellikleri erkek ligiyle aynı olacak. Ancak, kadın ligindeki finansal model daha düşük bütçeler, daha kısa sözleşmeler ve daha küçük bir transfer havuzu içerecek. Yani gerçek hayattaki durumun aynısı olacak. Bu arada, menajerler bir erkek takımının başında işe başlayıp bir kadın takımından iş teklifi alabilir ya da tam tersi de olabilir.

Oyunu merakla bekleyenler içinse küçük bir kötü haberimiz var, Türkiye'deki satış fiyatı 3.000 - 4.000 lira bandında olacak gibi görünüyor. Fiyatlar aldığınız sürüme göre değişecek.