EA korsana bakışını değiştiriyor...

Oyun devi Electronic Arts'tan şaşırtan korsan açıklaması: "Korsan da olsa, müşteri müşteridir!"

"Korsana Evet!"

İnternetin korsanı kolaylaştırdığı bir gerçek. Ama korsanla mücadele konusunda nasıl bir tavır almak gerektiğini pek çok firma henüz tam olarak çözebilmiş değil. Bu anlamda dev oyun firması Electronic Arts yaklaşımını değiştirmeye karar verdi.

CHIP Online'dan korsan oyun analizi... Tıklayın...

EA'den John Riccitiello, firmanın korsanı tanımlamasını şu sözleri ile özetliyor: "Oyunu çalabilirler ama indirilebilir içeriği çalamazlar". Daha önce verdiği bir röportajda basın mensuplarına; "Eğer okuyucularınız arasında korsan oyuncular varsa lütfen onları FIFA Online, NBA Street Online, Battleforge , Battlefield Heroes oyunlarını korsan olarak oynamaya yönlendirin" diyen Riccitiello, EA'in artık indirilebilir içeriği oyunun kendisinden daha önemli bir gelir kaynağı olarak gördüğünü de açıklamış oldu.

Korsanla mücadele yine de sürecek...

Korsanla mücadele yine de sürecek...

Riccitiello, korsan oyuncuların da potansiyel bir müşteri olduğunu düşünüyor. Oyunu satın almasalar bile indirilebilir içeriğe para ayırabilecekleri veya korsan olarak oynadıkları oyunlardan beğendiklerini gidip satın aldıklarını da söylüyor. Bununla beraber EA korsanı engellemek için çabalarını durdurmuş değil.

Örneğin Dragon Age: Origins'te orijinal oyunu satın alanlara hediye edilen ücretsiz indirilebilir içeriklerin korsan kopya ile elde edilmesi mümkün değil. Bu da EA açısından korsanla mücadelenin yeni yöntemlerinden biri...

Okuyucu Yorumları